News

Cum și-a încărcat un român mașina electrică direct de la stâlp. Discuții aprinse în online despre isprava posesorului de BMW

Imaginile cu un autoturism BMW plug-in hybrid ce pare a fi încărcat direct de la un stâlp de electricitate din Timișoara au născut discuții aprinse în mediul online
10.05.2022 | 15:23
Cum sia incarcat un roman masina electrica direct de la stalp Discutii aprinse in online despre isprava posesorului de BMW
Discuții aprinse cu privire la posibilitatea de a-ți încărca mașina direct de la stâlpii electrici. Sursa foto: Adevărul.
ADVERTISEMENT

O serie de imagini cu un autoturism plug-in hybrid, marca BMW, ce pare a fi încărcat direct de la un stâlp de electricitate din Timișoara a născut discuții aprinse în mediul online românesc.

Cum și-a încărcat un român mașina electrică

Un român pare să fi găsit o metodă inedită de a-și încărca BMW-ul hybrid. Publicația locală din Timișoara, Renașterea.ro, a publicat o serie de fotografii cu un autoturism hybrid, marca BMW, din care părea că mașina era încărcată direct de la stâlpul de electricitate. „De funcționat, probabil că…da, însă nu știm cât de este metoda”, a scris sursa citată, care menționează că în oraș există mai multe stații de încărcare rapidă.

ADVERTISEMENT

Imaginile publicate au dat naștere unui șir de comentarii în contradictoriu, mulți susținând că șoferul n-ar lua curent direct de la stâlpul electric ci să-l fi folosit doar pe post de susținere pentru un prelungitor coborât de la geamul casei.

„Nu-l apăr dar dacă intri pe știrea originală poți da zoom pe poza și se vede un prelungitor roșu în care e conectat cablul de încărcare. Probabil folosește stâlpul ca și suport pentru cablul adus din casă”, au scris unii internauți.

ADVERTISEMENT

La fel, alții au subliniat că în stâlpul de iluminat public există tensiune doar după lăsarea întunericului, atunci când este pornit iluminatul public.

Acuzații la adresa șoferului de BMWmasina

Publicația Adevărul a scris că, în mai multe poze primite la redacție, se poate vedea cum, într-adevăr, mașina este încărcată cu ajutorul unui prelungitor coborât de la geamul unei case sau apartament.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat multă majoritatea celor care și-au exprimat poziția după publicarea primelor fotografii au susținut că avem un caz clar de furt de curent.

„Numai în România putem vedea așa ceva. Trist”, „Când politicienii fură pe toate părțile, asta se încurajează…E doar începutul…”, sau „Păi nu se spune să folosim soluții alternative la consum ? În loc de carburant, fură curent…tot alternativ ! Cât de cârcotași….!”, au fost doar unele dintre comentariile celor care au susținut că în mod evident șoferul a găsit o metodă ingenioasă de a-și încărca mașina, așa cum descrisese și presa imaginile publicate.

ADVERTISEMENT
Tags: