Sport

Cum și-a motivat conducerea de la CFR Cluj jucătorii înaintea derby-ului cu U Cluj. Neluțu Varga, surpriză de proporții. Exclusiv

CFR Cluj a învins U Cluj, 2-1, în derby-ul orașului, și, dincolo de valoarea superioară a lotului, a beneficiat de o decizie surpriză din partea patronului Neluțu Varga.
25.10.2022 | 11:10
Cum sia motivat conducerea de la CFR Cluj jucatorii inaintea derbyului cu U Cluj Nelutu Varga surpriza de proportii Exclusiv
Gestul neașteptat cu care Neluțu Varga a reușit să câștige derby-ul U Cluj - CFR Cluj. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La mijlocul săptămânii trecute, în Cupa României Betano, U Cluj a izbutit să îi frustreze pe jucătorii lui CFR cu un rezultat de egalitate, 1-1. Și, pentru a le oferi o motivație suplimentară jucătorilor lui Petrescu, FANATIK a aflat în exclusivitate că finanțatorul campioanei, Neluțu Varga a luat o măsură surpriză cu 48 de ore înaintea jocului de campionat, de pe Cluj Arena.

Jucătorii lui CFR Cluj și-au primit salariile mai devreme, cu 48 de ore înaintea derby-ului cu Universitatea Cluj

Pentru Cluj, duelul dintre U și CFR înseamnă mai mult decât o confruntare pentru trei puncte. Orașul este împărțit în două, iar acum, că ”șepcile roșii” sunt iar pe prima scenă, fenomenul este și mai vizibil. Inclusiv de atmosfera încinsă la fiecae meci direct.

ADVERTISEMENT

După cum, o arată și fiecare confruntare directă. CFR Cluj are, desigur, de partea sa, succesele consecutive din această a doua perioadă de glorie. Plus atuurile reprezentate de un lot superior valoric.

Meciul de Cupă arătase însă, profitând și de garnitura trimisă în teren de Dan Petrescu, că ”șepcile roșii” sunt dispuse la orice sacrificiu pentru a-i învinge pe cei de la CFR.

ADVERTISEMENT

Și, în Gruia, a venit mutarea surpriză. În special jucătorii vechi au avut un șoc. Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, pentru prima dată de când este la echipă Neluțu Varga, jucătorii au primit salariu în avans. Banii fiind virați vineri 21 octombrie, chiar dacă ziua de salariu este 25. Adică astăzi.

CFR Cluj, cu banii la zi

Și jucătorii lui Dan Petrescu sunt acum cu salariile la zi, deși în vară aveau chiar și trei luni întârziere, iar unii dintre ei se gândeau la memorii.

ADVERTISEMENT

Singurele restanțe sunt bonusurile de campionat din sezonul trecut, dar și unele din Europa. Însă acestea sunt scadente la finalul acestei luni.

Evident, implicațiile acestei decizii este clară. Jucătorii să se poată concentra doar la fotbal. Iar dacă până la meciul din Conference League, cu Sivasspor, care poate decide destinul european al celor de la CFR, mai era vreme, important era și jocul cu U Cluj.

ADVERTISEMENT

O confruntare programată la doar 48 de ore după ce jucătorii au aflat vestea surpriză. Și în care, dincolo de cele trei puncte, importante în cursa pentru apărarea titlului, era pus în joc și orgoliul de a deține supremația în oraș.

Desigur, nu salariul achitat la zi a contat în teren. Însă a reprezentat un atu suplimentar pentru un CFR care avea să se impună cu 2-1.

ADVERTISEMENT