Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum şi-a pus amprenta Marius Şumudică pe cariera lui Claudiu Petrila: „Văzusem în presă că nu sunt mulţumiţi de el”

Claudiu Petrila, în prezent la Rapid, a vorbit despre colaborarea cu unul dintre idolii Giuleștiului, Marius Șumudică.
10.02.2024 | 07:00
Cum sia pus amprenta Marius Sumudica pe cariera lui Claudiu Petrila Vazusem in presa ca nu sunt multumiti de el
Cum şi-a pus amprenta Marius Şumudică pe cariera lui Claudiu Petrila: „Văzusem în presă că nu sunt mulţumiţi de el”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Claudiu Petrila este pregătit să o înfrunte pe CFR Cluj din postura de jucător al Rapidului. Unul dintre cei mai buni fotbaliști giuleșteni în prima parte a campionatului, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre antrenorii care i-au marcat cariera.

Claudiu Petrila, despre perioada cu Marius Șumudică la CFR Cluj

Claudiu Petrila (23 de ani) este împrumutat de la CFR Cluj la Rapid, dar are drept de joc împotriva ardelenilor. Giuleștenii au plătit 500.000 de euro pentru a îl lăsa să joace sub comanda lui Cristiano Bergodi, Rapid urmând ca la vară să activeze cel mai probabil clauza pentru un transfer definitiv.

ADVERTISEMENT

Până să dea piept cu CFR Cluj, în derby-ul etapei a 25-a din SuperLiga, programat sâmbătă, 10 februarie, de la ora 21:15, Claudiu Petrila a stat de vorbă cu FANATIK și a dezvăluit care sunt antrenorii care i-au marcat cariera.

„Aș începe cu cel de la Oradea, care mi-a fost antrenor timp de 4 ani. După Tony (n.r. – Conceicao), care m-a debutat și a fost lângă mine. Domnul Leo (n.r. – Grozavu), care, la Sepsi, m-a ajutat foarte, foarte mult. A fost o explozie a mea cu domnul Leo și apoi cu domnul Șumudică, care m-a împins din spate cumva.

ADVERTISEMENT

(n.r. – ce ați simțit în vestiar când a plecat Șumudică?) A fost puțin un șoc, dar văzusem prin presă că nu sunt mulțumiți puțin de ce a făcut prin Europa. Dar, mă rog, nu e treaba mea asta. Ce a fost a fost și rămâne în trecut”, a declarat Claudiu Petrila, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Claudiu Petrila a fost jucătorul lui CFR Cluj din 2017 până în 2023. În perioada petrecută în Gruia, atacantul s-a simțit cel mai bine când a fost antrenat de Marius Șumudică. Actualul tehnician de la Gaziantep a stat însă puțin în Gruia. Cu Șumi la timonă timp de 15 meciuri, ardelenii au obținut 9 victorii, 1 egal și 5 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Revenind la Petrila, extrema stânga a alb-vișiniilor a jucat 128 de meciuri pentru ardeleni. În tot acest timp, actualul rapidist a marcat 15 goluri și a oferit 12 assist-uri. La Rapid, echipa ale cărei culori le reprezintă, Claudiu Petrila are, în 13 meciuri, 4 goluri și 6 pase decisive.

„Bergodi lucrează foarte mult tactic”

În interviul acordat în exclusivitate pentru FANATIK, Petrila a vorbit și despre actualul său antrenor, Cristiano Bergodi. „Domnul Bergodi este un antrenor foarte bun, care lucrează foarte mult tactic. Îi place foarte mult să atace, să aibă mingea, exact ce îmi place și mie. Face o treabă foarte bună și sperăm să fie la fel și pe viitor. Îmi dă încredere.

ADVERTISEMENT

(n.r. – Îți mai amintești discuție pe care ai avut-o cu el când ai venit la Rapid?) Să am încredere, să driblez, să joc, să pasez, să fac tot ceea ce știu mai bine fără presiune din partea lui”, a mai spus Petrila.

Claudiu Petrila, INTERVIU inainte de CFR Cluj - Rapid: “VOI RAMANE IN GIULESTI SI DIN VARA”

ADVERTISEMENT