News

S-a dat stratul angajărilor la stat. Ministerul la care sunt disponibile sute de posturi

Cei care vor să se angajeze la stat primesc o veste bună. Sute de posturi sunt disponibile la un Minister, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
02.11.2022 | 21:21
Sa dat stratul angajarilor la stat Ministerul la care sunt disponibile sute de posturi
Au început angajările la stat, iar sute de posturi sunt disponibile. Sursă foto: Inquam / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a dat startul angajărilor la stat. În cadrul ședinței de miercuri, Guvernul a adoptat un memorandum care vizează ocuparea a sute de posturi.

477 de posturi vacante la Ministerul Agriculturii

Conform documentului care a primit undă verde de la Executiv, este vorba despre 477 de posturi vacante din cadrul unor instituții care se află în subordinea Ministerului Agriculturii.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să ocupe un astfel de post trebuie să știe însă că acest lucru poate fi făcut fie prin concurs, fie prin examen.

În ceea ce privește instituțiile vizate, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, spune că 150 de posturi vacante de execuție sunt la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei interesați de un job la stat mai trebuie să știe că alte 249 de posturi vacante sunt disponibile la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în timp ce alte 78 de posturi vacante, sau temporar vacante se regăsesc în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătăţiri Funciare.

Se fac angajări și la Agenția Națională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială

Tot în cadrul ședinței de miercuri, Executivul a mai aprobat și un alt memorandum care vizează ocuparea a 70 de posturi de expert extern în afara organigramei în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Dan Cărbunaru spune că se dorește atingerea anumitor obiective importante, iar în prezent, absorbția banilor europeni este o prioritate.

El a făcut referire la un sistem de irigații funcțional, dar și la repunerea în funcțiune a stațiilor de pompare, o măsură extrem de importantă pentru agricultură.

ADVERTISEMENT

”Absorbţia banilor europeni prin intermediul APIA şi AFIR, dar şi nevoia de a ocupa locurile rămase vacante la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), sunt legate de atingerea unor obiective importante şi am văzut cu toţii în această vară cât de important, spre exemplu, a fost să avem de-a face cu un sistem de irigaţii funcţional.

Aşadar, este nevoie de repunerea în funcţiune a staţiilor de pompare ca urmare a lucrărilor de reparaţii şi întreţinere din cadrul programului naţional de reabilitare a infrastructurii pentru reţeaua principală de irigaţii din România şi alte obiective care au o finanţare importantă, asigurată din banii europeni, această finanţare având nevoie de oameni care să o poată gestiona”, a mai adăugat oficialul de la Guvern.

Amintim faptul că de la 1 iulie 2022, Executivul a pus stop angajărilor la stat.

ADVERTISEMENT