Life

Cum te protejezi eficient împotriva caniculei pe stradă. Metoda japoneză care dă rezultate la peste 30 de grade

Metoda japoneză prin care te protejezi împotriva caniculei pe stradă. Este foarte utilă atunci când temperaturile depășesc 30 de grade.
25.07.2023 | 19:21
Cum te protejezi eficient impotriva caniculei pe strada Metoda japoneza care da rezultate la peste 30 de grade
Cum te protejezi împotriva caniculei pe stradă cu metoda japoneză. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Care este metoda japoneză prin care poți să te protejezi eficient împotriva caniculei pe stradă. Este vorba despre o invenție foarte utilă atunci când temperaturile sunt insuportabile.

Cum te protejezi eficient împotriva caniculei pe stradă folosind metoda japoneză

Temperaturile ridicate din sezonul estival nu le dau bătăi de cap numai românilor, ci și locuitorilor din alte părți ale lumii. De exemplu, vara este foarte cald în Asia, așa că este nevoie de o protecție ridicată împotriva caniculei.

ADVERTISEMENT

În Japonia, temperaturile ating peste 30 de grade, iar umiditatea aerului este foarte ridicată. Oamenii apelează la tot felul de metode pentru a se proteja de căldură, iar la unele dintre ele nu s-ar gândi nimeni.

Atunci când este caniculă, japonezii se îmbracă în geci pe stradă. Nu este vorba despre orice jachete, ci de unele speciale pentru vară, care au ventilație încorporată și funcționează pe bază de baterii.

ADVERTISEMENT

Cei care obișnuiesc să-și desfășoare activitățile în aer liber poartă adesea astfel de geci. Ventilatoarele creează un micro-climat, iar cel care poartă jachetele simt răcoare atunci când temperaturile și umiditatea din aer sunt prea mari.

Sony Hiroshi Ichigaya, fost inginer, a creat jacheta după o călătorie prin Asia de Sud-Est, în 1988. Pe măsură ce orașele din regiune s-au dezvoltat destul de rapid, Ichigaya a realizat că instalarea sistemelor de aer condiționat în noile clădiri ar putea provoca o creștere uriașă a consumului de energie. Acest lucru contribuie la agravarea încălzirii globale, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Jacheta cu sistem individual de răcire a fost scoasă pe piață în 2004 prin compania Kuchofuku. Numele companiei se traduce prin “haine cu aer condiționat”.

În 2015, producătorul de scule electrice și accesorii Makita, a creat un model mai modern. Acesta este foarte popular printre fermieri sau muncitorii pe șantiere.

ADVERTISEMENT

Ce alte metode de răcire sunt populare în Japonia

Japonezii au mai inventat o altă metodă foarte eficientă de răcire, și anume Reon Pocket. Este vorba despre un aparat de aer condiționat portabil, care trebuie fixat în jurul gâtului. Acesta dispune de “un mod de răcire inteligent”.

Astfel, senzorii aparatului detectează diverse comportamente, precum mersul pe jos, după care nivelul de răcire este ajustat în mod automat pentru cel care poartă dispozitivul.

ADVERTISEMENT