Fotbal international

Cum trăiesc francezii stabiliţi în Anglia duelul din sferturile CM 2022: “Nu ne doream deloc acest meci”

Francezii stabiliţi în Anglia se pregătesc pentru meciul din sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Cum se pregătesc pentru această partidă.
10.12.2022 | 15:51
Cum traiesc francezii stabiliti in Anglia duelul din sferturile CM 2022 Nu ne doream deloc acest meci
700 de francezi stabiliţi în Anglia se întâlnesc în Londra pentru meciul din sferturile CM 2022
ADVERTISEMENT

Anglia şi Franţa se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21:00, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Fanii ambelor selecţionate vor trăi la cote maxime meciul, iar câteva mii de suporteri “Les Bleus” vor viziona partida pe teren “inamic”.

700 de francezi stabiliţi în Anglia se întâlnesc în Londra pentru meciul din sferturile CM 2022

Conform recensământului din 2011, 137.862 de francezi trăiau în Anglia, iar jumătate erau stabiliţi în Londra. Cifrele s-au modificat între timp, dar nu cu mult, iar fanii “Les Bleus” stabiliţi în Regat şi-au dat întâlnirea în capitală pentru a vedea meciul din sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

În jur de 700 de francezi se vor aduna Zoo Bar & Club, în Leicester Square, iar Tim Helmstetter, organizatorul evenimentului, a oferit câteva detalii pentru PA Media. Acesta se aşteaptă la o atmosferă intensă în timpul partidei, dar are încredere în selecţionata lui Didier Deschamps.

“Avem ecrane, proiectoare, muzică franceză şi băutură, cu siguranţă va fi o atmosferă intensă. Avem încredere pentru că echipa arată foarte bine, dar ne temem pentru că la Campionatul Mondial pot apărea mereu surprize.

ADVERTISEMENT

Avem o echipă mai bună ca a Angliei, dar şi ei joacă bine. Mulţi englezi se tem de acest meci. Simţim că suntem deja cetăţeni englezi, aşa că nu ne doream deloc acest meci. Sper să câştigăm, dar vom fi fericiţi şi dacă Anglia va învinge”, a spus Tim Helmstetter.

“Va fi cel mai greu meci al nostru la Mondial”

Printre cei care se vor aduna la Zoo Bar & Club se numără şi Yann Coiet, un brutar francez de 27 de ani. Bărbatul trăieşte de trei ani în Londra şi nu şi-a menajat deloc prietenii englezi în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

“Va fi foarte intens să urmăresc meciul în Londra. Louiesc de trei ani aici şi abia aştept meciul. Am glumit toată săptămâna cu colegii mei. Le-am spus că Senegalul o să-i bată, acum le-am spus că Mbappe versus Maguire va fi distractiv.

Va fi cel mai greu meci al nostru la acest Mondial. Anglia are o echipă foarte bună, cu mulţi jucători tineri. Mi-e frică de Bellingham şi Foden, dar Anglia nu are aceeaşi experienţă cum avem noi”, a declarat Yann Coiet.

ADVERTISEMENT

Bachi Bachou este un alt francez stabilit în Anglia care va urmări meciul în Londra. “Suntem foarte mulţi francezi în Londra, aşa că-l numim al şaselea cel mai mare oraş al Franţei. Avem cei mai buni jucători, vom câştiga sigur”, a conchis fanul francez.

ADVERTISEMENT
Tags: