News

Cum trăiește un român aflat de 6 ani în Canada: „Nu mai merită să pleci. E foarte scump, îți trebuie 7.000 de dolari pe lună”

Un român plecat de 6 ani în Canada a vorbit despre traiul scump de aici. De ce nu recomandă conaţionalilor lui să vină în această țară
20.03.2024 | 18:47
Cum traieste un roman aflat de 6 ani in Canada Nu mai merita sa pleci E foarte scump iti trebuie 7000 de dolari pe luna
Cum trăiește un român aflat de 6 ani în Canada. Foto captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Un român aflat de 6 ani în Canada spune că traiul în această țară nu mai este ca pe vremuri. Bărbatul se plânge de costul foarte scump al vieții, susținând că este nevoit ca în fiecare lună să scoată din buzunar între 6.000 și 7.000 de dolari pentru cheltuielile obișnuite.

Un român aflat de 6 ani în Canada, nemulțumit de costul scump al vieții

Mărturia este făcută de un conațional stabilit de aproximativ șase ani în orașul Calgary. Românul a postat un videoclip pe Youtube, spunând că în ultima perioadă se confruntă cu o situație dificilă, având în vedere scumpirile.

ADVERTISEMENT

Bărbatul sfătuiește românii să se gândească foarte bine înainte de a lua decizia de a accepta o ofertă de muncă aici. El spune că după perioada pandemiei, prețul chiriilor s-a dublat. O familie cu cel puțin doi copii ajunge să dea între 2.500 și 3.000 de dolari lunar.

Până în 2020, oamenii găseau locuințele de închiriat la un cost acceptabil, cuprins între 1.500 și cel mult 2.000 de dolari pe lună. În prezent, cea mai mică chirie este la 2.500 de dolari, în orașul în care românul locuiește, așa cum mărturisește.

ADVERTISEMENT

De altfel, facturile la utilități sunt și ele semnificative, între 400 și 700 de dolari în fiecare lună. La acestea se adaugă banii dați pe combustibil, sumele imense ajungând și la 1.000 de dolari pe lună.

„Dacă vreți să vă mutați, gândiți-vă de două ori înainte”

Bărbatul stabilit în Canada spune că banii dați pentru benzină sau motorină sunt atât de mulți, deoarece în zona în care el se află, transportul în comun nu este foarte accesibil. Cei mai mulți oameni folosesc mașinile pentru a ajunge la serviciu.

ADVERTISEMENT

Conaționalul nostru mărturisește că nici prețul alimentelor nu este mic. „Mâncarea pentru o familie cu doi-trei copii te costă undeva între 1.800 și 2.500 de dolari pe lună.

Bine, sunt oameni care sunt mai chibzuiți și cheltuie cu 100-200 de dolari mai puțin decât restul. Dar, oricum, fără 2.000-2.500 de dolari nu scapi”, a dezvăluit românul.

ADVERTISEMENT

Românul susține că cei care visează să ajungă în Canada trebuie să se gândească foarte bine înainte de a face această schimbare. Acesta spune că situația este foarte diferită, în 2024, față de perioada anilor 90.

„Nu se mai merită să pleci din România. Se merita în anii 90, dar acum nu. Dacă totuși vreți să vă mutați, gândiți-vă de două ori înainte. Sunt foarte mulți șarlatani și oameni care vorbesc lucruri despre Canada. Persoane care vor să facă bani pe spatele vostru și vă mint. Eu știu ce înseamnă să trăiești în Canada și costul vieții e foarte scump. Pentru a trăi o viață, normală, decentă, în Canada îți trebuie 6.000-7.000 de dolari”, mai spune românul.

ADVERTISEMENT
Tags: