Life

Cum trebuie să reîncălzești, de fapt, friptura de porc ca să fie suculentă. Trucul bucătarilor de top

Cum se încălzește, în realitate, carnea de porc ca să fie savuroasă. Sfatul chefilor despre mâncarea adorată de multă lume.
29.07.2023 | 13:43
Cum trebuie sa reincalzesti de fapt friptura de porc ca sa fie suculenta Trucul bucatarilor de top
Cum se încălzește, în realitate, carnea de porc ca să fie savuroasă. Sfatul chefilor despre mâncarea adorată de multă lume. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum trebuie să reîncălzești, de fapt, friptura de porc ca să fie suculentă și delicioasă după ce a fost gătită la cuptor. Trucul bucătarilor de top legat de preparatul culinar care a fost menționat prima oară în anul 1739.

Cum se încălzește, în realitate, carnea de porc ca să fie savuroasă. Sfatul chefilor despre mâncarea adorată de multă lume

Cum se încălzește, în realitate, carnea de porc ca să fie savuroasă și fragedă ca atunci când tocmai a fost scoasă de la cuptor. Sfatul chefilor despre mâncarea adorată de multă lume este unul simplu și la îndemâna tuturor gospodinelor.

ADVERTISEMENT

Bucătarii recomandă consumarea fripturii imediat ce este gata, însă dacă ai pregătit mai mult decât trebuie atunci ține cont de aceste metode. Una dintre cele mai utile este tăierea în felii subțiri și adăugarea într-o tigaie.

Pentru a fi suculentă din nou peste carne se adaugă puțină apă, bulion sau vin. Lichidele au rolul de a îmbunătăți preparatul culinar pentru că sunt absorbite de friptură. E foarte important să nu se adauge deloc sare.

ADVERTISEMENT

Condimentul folosit atât de des în bucătărie poate săra prea mult carnea de porc și din păcate, nu mai poate fi consumată. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că încălzirea fripturii nu trebuie să se facă de mai multe ori, ci numai o singură dată.

O altă metodă de a încălzi friptura este adăugarea de coca-cola în tava în care sunt puse resturile de carne. Potrivit foodstory.ro, aceasta se bagă la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru o perioadă de 20-30 de minute.

ADVERTISEMENT

Cum se face friptura de porc la cuptor

Friptura de porc se poate realiza atât în tigaie, cât și la cuptor. Bucătarii sunt de părere că cea mai bună variantă este cea la cuptor pentru că în felul acesta carnea absorbe toate ingredientele și condimentele din tavă.

Cea mai simplă rețetă se face din pulpă sau mușchi care nu se taie felii și nu se crestează pentru că ajunge să se întărească. Carnea se condimentează foarte simplu, cu sare, piper, boia dulce sau iute și cimbru. În tavă se mai pun untură de porc, o ceapă și câțiva căței de usturoi.

ADVERTISEMENT

Se lasă la cuptor până când se rumenește frumos deasupra și este pătrunsă bine. Friptura de porc are nevoie de o perioadă mai lungă de gătire, însă la final va merita din plin așteptarea. Se încearcă cu furculița să se vadă dacă este făcută de ajuns.

ADVERTISEMENT
Tags: