Sport

Vești despre noul stadion Dinamo: ”Studiul de fezabilitate a fost finalizat”

Fanii lui Dinamo așteaptă cu nerăbdare ca echipa să se întoarcă acasă după ce se va construi un stadion nou, iar Compania Naţională de Investiţii a venit cu ultimele informații.
14.07.2023 | 17:24
Vesti despre noul stadion Dinamo Studiul de fezabilitate a fost finalizat
Fanii lui Dinamo așteaptă cu nerăbdare ca echipa să se întoarcă acasă după ce se va construi un stadion nou, iar Compania Naţională de Investiţii a venit cu ultimele informații. Sursă foto: Facebook FC Dinamo București
ADVERTISEMENT

Președintele secției de fotbal a CS Dinamo, Dănuț Lupu, a anunțat într-o ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că noua arenă din ”Ștefan cel Mare” va fi gata până în 2025.

În ce stadiu se află planul pentru noul stadion Dinamo

Chiar în ziua în care va începe un nou sezon de SuperLiga, cu Dinamo la start după un an petrecut în eșalonul inferior, Compania Naţională de Investiţii a anunțat că declanşarea procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie la noul stadion este condiţionată de parcurgerea etapelor procedurale.

ADVERTISEMENT

”A fost semnată hotărârea de predare a amplasamentului către CNI SA şi a fost finalizată procedura de achiziţie publică pentru contractarea serviciilor de întocmire a studiului de fezabilitate.

Ca urmare, la momentul actual, studiul de fezabilitate a fost finalizat şi a fost predat la CNI SA. Precizăm că în prezent a fost întocmită şi depusă toată documentaţia necesară în vederea emiterii avizelor, la momentul actual 90% din avize primind deja aprobare.

ADVERTISEMENT

Demararea procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie este condiţionată de parcurgerea tuturor acestor etape şi implicit de asigurarea alocaţiilor bugetare”, a precizat CNI, pentru news.ro.

Cum va arăta noua arenă din Ștefan cel Mare

În luna mai, în cadrul galei organizate la Ateneul Român pentru sărbătorirea a 75 de ani de la înființarea clubului Dinamo, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a prezentat macheta noului stadion și a precizat că acesta nu va fi folosit în exclusivitate pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

”În calitate de ministru al Afacerilor Interne am o responsabilitate atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Azi în premieră prezentăm prima proiecţie 3D a viitorului Stadion Dinamo. Performanţa se face cu investiţii, iar construcţia noii arene este una din priorităţile perioadei următoare.

Stadionul va fi noua casă pentru mulţi dintre sportivii noştri, pentru că este vorba despre o arenă multifuncţională cu peste 25.000 de locuri. Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secţiile clubului, având spaţii destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism şi aşa mai departe”, spunea Bode.

ADVERTISEMENT

Noul stadion Dinamo va avea mai multe facilități, printre care:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren
ADVERTISEMENT