News

Cum va arăta vremea în România, după 20 de grade în februarie. Anunțul meteorologilor

Vremea în România: un val de aer tropical aduce temperaturi neașteptat de ridicate și o senzație de vară timpurie în unele regiuni.
25.02.2024 | 13:03
Cum va arata vremea in Romania dupa 20 de grade in februarie Anuntul meteorologilor
Vremea se încălzește în România, astfel că vom putea scăpa de hainele groase / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un factor semnificativ care contribuie la aceste schimbări meteorologice în România este un val de aer tropical care traversează țara în această perioadă. Acest fenomen aduce temperaturi neașteptat de ridicate, cu valori care pot depăși cu mult media perioadei, aducând astfel o senzație de vară timpurie în unele regiuni.

Cea mai călduroasă lună februarie din istorie

Începând cu ultima săptămână a lunii februarie și până spre finalul lunii martie, vom fi martori ai unor variații semnificative ale temperaturilor și precipitațiilor în România.

ADVERTISEMENT

“Luna aceasta februarie este momentan în topul celor mai calde luni februarie de când se fac observații meteorologice. Ar putea să o depășească pe luna februarie 2016, când abaterea termică față de media multianuală a fost de 5,7 grade.

Acum suntem cu o diferență de temperatură de 6,4 grade față de ce ar fi normal şi datele pentru următoarea săptămână indică o vreme în continuare mult mai caldă față de normal”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Conform estimărilor meteorologice, ultima săptămână a lui februarie aduce temperaturi ce depășesc normele obișnuite pentru această perioadă, mai ales în regiunile nord-estice ale țării.

În paralel, regiunile sud-vestice se vor confrunta cu precipitații locale excedentare, în timp ce în nordul, centrul și estul țării se anticipează un deficit pluviometric.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în România, în martie

În luna martie, schimbările meteorologice vor deveni mai evidente, cu estimări ce indică temperaturi mai ridicate decât cele normale, în special în regiunile nordice, vestice și centrale ale țării.

Această creștere termică vine la pachet și cu un deficit de precipitații, mai ales în zonele montane din nordul Carpaților Orientali și Munții Banatului.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce avansăm spre mijlocul lui martie, temperaturile vor continua să fie peste media obișnuită pentru acest interval, în timp ce regimul pluviometric se va apropia de normal în cea mai mare parte a țării. Totuși, va exista în continuare un accent pe temperaturile ridicate, contribuind la un început de primăvară cald și uscat în multe regiuni.

Ultima săptămână a lunii martie se anunță caracterizată de temperaturi ușor peste medie pe întreg teritoriul României, cu precipitații apropiate de norma acestei perioade, cu excepția unui posibil ușor excedent în regiunile vestice.

ADVERTISEMENT
Tags: