News

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie – 3 martie. Ce se întâmplă cu vremea

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie - 3 martie. Cum va fi vremea la începutul primei luni de primăvară, anunțul ANM.
24.02.2024 | 22:34
Prognoza meteo pentru saptamana 26 februarie  3 martie Ce se intampla cu vremea
Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie - 3 martie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie – 3 martie. Vremea continuă să surprindă, având în vedere temperaturile extrem de ridicate pentru această perioadă. Meteorologii dezvăluie ce ne așteaptă săptămâna viitoare.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie – 3 martie

Weekend-ul a venit cu valori termice demne de mijlocul primăverii, deși ne aflăm în ultimele zile ale lunii februarie. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, spune că maxima zilei a fost de 22 de grade, la Zimnicea.

ADVERTISEMENT

Ploi slabe au fost înregistrae în Maramureș, Crișana, Oltenia, Banat și Transilvania. În ceea ce privește zona de munte, doar la altitudini mai mari de 2.000 metri se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea va continua să fie deosebit de caldă și duminică. „Ne vom mai bucura și la sfârșit de săptămână, și săptămâna viitoare, pentru că vremea va rămâne deosebit de caldă pentru ultimă decadă a unei luni februarie în țara noastră și într-adevăr 22°C la Zimnicea, 21°C la Giurgiu, Oltenița, Turnu Măgurele, Alexandria, Călăraș, Adamclisi, Cernavodă, Medgidia.

ADVERTISEMENT

De asemenea în capitală București și Filaret și la multe stații din jumătatea sudică a țării de asemenea, 19-20°C. Un ecart care caracterizează o vreme deosebit de caldă și care va rămâne de interes și mâine”, a transmis directorul ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea de Mărțișor

De altfel, temperaturi prietenoase vor fi și săptămâna viitoare. Se va înregistra o ușoară scădere a valorilor termice în estul și sudul țării, însă va fi în continuare mai cald decât este normal în această perioadă.

ADVERTISEMENT

„12-19°C și săptămâna viitoare, când, cu variații de la o zi la alta, vom conta pe valori între 11-20°C”, a adăugat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, conform sursei citate.

Totodată, meteorologii au anunțat că vremea va fi atipică în prima lună de primăvară din 2024. Martie va aduce temperaturi mult mai mari decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul țării.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, de 1 martie și 8 martie vom avea vreme frumoasă. Conform specialiștilor ANM, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, însă vor fi și perioade când vor fi deficitare în anumite zone.

ADVERTISEMENT