Cum va fi vremea de Crăciun. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Sărbătorile de iarnă vin cu temperaturi surprinzătoare.
Deși în ultimele zile, valorile termice au fost apropiate de cele specifice perioadei în care ne aflăm, Crăciunul vine cu vreme de primăvară. Directorul general al ANM, Elena Mateescu, anunță că temperaturile vor fi cuprinse între 8 și 17 grade, la nivelul întregii țări.
Duminică, în ajunul Crăciunului, se anunță vreme caldă în majoritatea regiunilor. În general, vorbim de valori termice de la zero până la 2 grade Celsius în Maramureș și nordul Transilvaniei. În sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vor fi maxime de 14-15 grade.
Potrivit specialiștilor, valorile termice vor avea un salt foarte mare, cu aproximativ 14 grade peste normalul perioadei. „Într-adevăr, vom avea un Crăciun cald, aşa cum de altfel ne-am obişnuit în ultimii ani să avem, să vorbim de perioada sărbătorii Crăciunului şi a trecerii dintre ani de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit.
Practic, şi ultimele ierni ne-au adus în această perioadă o vreme mai caldă, cel puţin în zonele mai joase de relief, şi, din păcate, fără strat de zăpadă”, a transmis directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, potrivit Agerpres.
Și în a doua zi de Crăciun vor fi temperaturi generoase, de 12-16 grade, la nivelul întregii țări. De asemenea, directorul general al ANM a anunțat cum va fi vremea în Capitală. Conform prognozei meteo, în București va fi mai cald decât în mod obișnuit. Duminică vor fi maxime de 10-11 grade, iar luni și marți vor fi 17-18 grade.
Cei care vor petrece sărbătorile de iarnă la munte primesc vești bune. Deși în majoritatea regiunilor va fi cald, la munte va ninge. Astfel, sunt șanse ca iubitorii sporturilor de iarnă să se bucure de un strat de zăpadă consistent.
“De această dată, iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura, pentru că la munte stratul de zăpadă va fi unul consistent, având în vedere şi ultimele avertizări, care au adus mai ales în zona montană, la atitudini mai mari de 1.500 de metri, cantităţi mai semnificative de zăpadă.
Ne mai aşteptăm ca în zona montană să predomine ninsorile, de asemenea, precipitaţii mixte în regiunile intracarpatice”, a adăugat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.