Sport

Cum vrea Simona Halep să câştige procesul de la TAS. Are trei strategii de apărare

Simona Halep se pregătește pentru audierile de la TAS în scandalul de dopaj. Ce argumente invocă fostul lider WTA în fața judecătorilor.
02.02.2024 | 14:30
Cum vrea Simona Halep sa castige procesul de la TAS Are trei strategii de aparare
Simona Halep se pregătește pentru audierile de la TAS în scandalul de dopaj. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Simona Halep face încălzirea pentru cel mai important „meci” al carierei. În perioada 7-9 februarie, dubla campioană de Grand Slam va fi audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în scandalul de dopaj. Va fi ultima cale de atac a româncei după ce a fost suspendată 4 ani din tenis pentru o dublă încălcare a programului anti-doping.

Cum vrea Halep să câştige procesul de la TAS

Simona Halep a primit o suspendare drastică din partea Tribunalului Sport Resolutions. Românca a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul US Open 2022, iar în luna mai 2023 i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic.

ADVERTISEMENT

Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 susține cu vehemență că este nevinovată și a făcut apel la TAS în speranța anulării sancțiunii. La mijlocul săptămânii viitoare, Simona Halep are șansa de a-și mărturisi nevinovăția în fața judecătorilor.

În tot acest timp, „Simo” nu a stat departe de terenul de tenis. S-a antrenat din greu la Dubai, iar finalul săptămânii trecute a revenit în România. Fostul lider WTA și-a pregătit deja strategia de apărare la TAS, anunță spotmedia.ro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are trei strategii de apărare la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv, cea mai mare instanță care se ocupă de litigiile din sport, are posibilitatea de a anula sau modifica suspendarea de 4 ani primită de la Tribunalul independent Sport Resolutions. Simona Halep va recurge la 3 scenarii în încercarea de a-și demonstra nevinovăția.

Așa cum era de așteptat, „Simo” va aduce în discuție faptul că fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, și fizioterapeuta Candice Gohier i-au dat Simonei Halep suplimentul care s-a dovedit ulterior a fi contaminat cu roxadustat.

ADVERTISEMENT

Românca va explica în fața judecătorilor că nu a avut motive să nu aibă încredere în fosta sa echipă, care are o vastă experiență în tenis. De asemenea, Patrick Mouratoglou a recunoscut public că academia pe care o conduce a fost de vină pentru situația în care a ajuns Simona Halep.

În aceeași ordine de idei, Simona Halep va încerca să le demonstreze judecătorilor că suplimentul pe care l-a ingerat a fost contaminat. Românca va sublinia că nu a avut posibilitatea să verifice suplimentul din moment ce i-a fost recomandat de fosta sa echipă.

ADVERTISEMENT

Totodată, Simona Halep va încerca să le explice judecătorilor de la TAS că a fost audiată de Tribunalul Sport Resolutions sub presiunea Agenției Internaționale de Integritatea a Tenisului (ITIA). În cazul în care pedeapsa de 4 ani va fi menținută, Simona Halep ar urma să revină pe teren pe 6 octombrie 2026.

ADVERTISEMENT