News

Cumpărături în Elveția la prețuri „de România”. „Mai ieftin decât în țară, iar la ei salariul e peste 2.500 de euro”

Cumpărăturile făcute în Elveția se ridică la aceleași prețuri ca în România. Însă, salariile din țara noastră sunt mult mai mici.
28.03.2024 | 19:13
Cumparaturi in Elvetia la preturi de Romania Mai ieftin decat in tara iar la ei salariul e peste 2500 de euro
Cumpărături în Elveția la prețuri „de România”. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ captură Tik Tok
ADVERTISEMENT

Cumpărături în Elveția la prețuri „de România”. Tot mai mulți cetățeni se plâng de scumpirile, din ultima vreme, la alimente, servicii, băuturi și tutun. Deși salariul minim a crescut pentru români, iar coaliția de guvernare promite noi majorări, măsurile aplicate nu i-au ajutat prea mult pe oameni.

Cumpărături în Elveția la prețuri „de România”

România continuă să fie printre ultimele locuri atunci când vorbim de nivelul salariilor minime din statele Europei. În acest context, o româncă a hotărât să arate ce prețuri sunt într-un supermarket din Elveția, într-un videoclip postat pe Tik Tok.

ADVERTISEMENT

Deși este una dintre cele mai bogate țări din lume, aflăm că prețurile la produsele alimentare sunt apropiate de cele din România.  În anumite cazuri sunt chiar mai ieftine decât cele pe care le găsim la rafturile magazinelor din țara noastră.

De altfel, femeia care a prezentat situația, spune că ea locuiește în Germania. Însă, de foarte multe ori preferă să vină la cumpărături în Elveția, având în vedere calitatea produselor, dar și prețul accesibil al acestora.

ADVERTISEMENT

Românca spune că un lapte bio poate fi cumpărat cu mai puțin de 2 franci. Totodată, pot fi găsite promoții, un exemplu fiind dat chiar în filmulețul postat de ea: 10 kilograme de zahăr la 9 franci.

„Nu-i o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sau mai mari decât în Germania. Dar și salariul minim brut este în jur de 24 de franci pe ora.

ADVERTISEMENT

Un lapte Bio, 1.95 franci, 10 ouă bio, 7.95 franci. Iaurturi marca proprie, 0.60, untul care nouă ne place foarte mult, pentru 200 de grame, 3.6 franci. Un kg din această cafea e aproape 17 franci. Un kg de cafea marca proprie, 6 franci. La carnea de vită prețurile încep de la 33 de franci”, spune românca.

„Deci e adevărat că România are prețuri de Elveția”

De asemenea, femeia spune că prețul pentru un kilogram de pui, în supermarketul din Elveția, pornește de la 7,35 franci și poate ajunge până la 20 de franci. Însă, calitatea este foarte bună, așa cum susține românca.

ADVERTISEMENT
@diana.secker

Ne place sa facem cumparaturi in Elvetia ( avem Elvetia la 10 minute de casa ) iar anumite produse sunt excelente 😍 | #viataingermania #germania #deutschland #viatalatara #germany #supermarket #shopping #switzerland #viatainelvetia #coop #aargau

♬ original sound – Diana

Așa cum era de așteptat, videoclipul a stârnit sute de reacții din partea internauților. Mulți au concluzionat că prețurile sunt aceleași sau poate chiar mai mici decât în România. Însă, salariile cetățenilor sunt foarte diferite.

„Mai ieftin decât în țară, iar la ei salariul e peste 2.500 de euro”/ „Deci e adevărat că România are prețuri de Elveția”/ „Sunt prețuri chiar ok în comparație cu salariile de acolo.”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de români.

 

ADVERTISEMENT