Life

Cumplita poveste de viață a lui Florin Chilian! A trăit pe străzi și visa să fie înfiat. ”Cea mai puternică senzație a copilăriei? Foamea!”

Astăzi este un nume respectat, însă, puțini îi știu durerile din anii copilăriei. Doar speranța că va fi înfiat și va scăpa de foame l-a ajutat să meargă mai departe.
04.12.2022 | 14:45
Cumplita poveste de viata a lui Florin Chilian A trait pe strazi si visa sa fie infiat Cea mai puternica senzatie a copilariei Foamea
Cumplita poveste de viață a lui Florin Chilian! Sursa foto: facebook/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Florin Chilian, poate unul dintre cei mai ascultați artiști ai României are o poveste de viață impresionantă. A copilărit pe stradă, a furat pentru a avea ce mânca și a visat mereu să fie înfiat. Părea singura lui șansă de supraviețuire.

Florin Chilian, copil al străzii cu un singur vis, să fie înfiat

În cadrul podcast-ului moderat de Damian Drăghici, interpretul pieselor ”Zece” și ”Ce dacă” a făcut confesiuni impresionante despre anii triști ai copilăriei.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 53 de ani, Florin Chilian mărturisește lucruri mai puțin cunoscute despre cântărețul care a învățat meserie de la un clasic al rockului, Vali Sterian. Melodiile lui, apărute acum aproape două decenii au fost ascultate de milioane de oameni și încă sunt.

Am ajuns la timp la întâlnirea cu întâmplările ce urmau să-mi schimbe viața”, a început artistul.

ADVERTISEMENT

”Cea mai puternică senzație a copilăriei? Foamea!”

Artistul rememorează clipe dureroase din primii ani de viață, alături de bunul său prieten, ilustrat apoi și într-o melodie al cărei refren era ”Lasă, frate Sile, le-arătăm noi vile!”.

Știam toate locurile din București unde fac copacii fructe, mergeam să mâncăm. De fapt, mergeam la furat, la propriu, să facem rost de mâncare, eu cu un bun prieten din copilărie, Sile. Am furat o tricicletă la 3 ani.

ADVERTISEMENT

Cea mai puternică senzație a copilăriei? Foamea! Nu are nici sunet, nici gust, nici miros, dar te rupe-n cap!

Tata ne-a părăsit, m-au crescut niște bulgari, apoi s-au prăpădit, așa că am trăit pe străzi. Am crescut prin Dosul Morii, pe unde e Târgul Vitan, apoi în Sălăjan”, a declarat vădit emoționat Florin Chilian.

ADVERTISEMENT

”Visul copilăriei? Să fiu înfiat!”

În timp ce unii visau la diverse cadouri, el avea un singur țel, și anume, să fie înfiat pentru a se elibera de chinul zilnic, foamea.

Visul copilăriei? Să fiu înfiat! Pe cuvânt. Citeam enorm în copilărie, încă de când nu aveam buletin. Ajunsesem să citesc și cărțile în care te învățau cum să speli toaletele”, a mai completat cântărețul.

În nenumărate rând a ajuns și în pușcărie

Dornic să-și facă meseria, Florin Chilian a povestit că a cântat în pușcării de multe ori, neuitând nicio secundă de unde a plecat. Și mai mult, atunci când a putut, le-a oferit un sfat copiilor aflați în sisteme de reeducare, din dorința de a reuși în viață, așa cum el a avut norocul.

Am cântat pe la toate pușcăriile din România. În sistemul acesta de recuperare, de reeducare, trebuia să le arăt oamenilor că poate exista și o altă latură. La Tichilești era un copil care avea un timbru vocal extraordinar, cânta manele. Mi-a zis că e acolo fiindcă a furat lănțișorul unei babe, l-a vândut pe 50 de lei, să iasă cu prietena la suc. Am înțeles că acum cântă pe la el prin sat, așa că mi-a urmat sfatul”, a mai comentat Florin Chilian.

Florin Chilian, omul de astăzi din cauza unui accident

I se pregătea o carieră în acest sport, însă, răutatea unui rival era să-i curme viața. I-a fost tăiată furca de la bicicletă și s-a lovit teribil, accident care i-a deschis drumul spre muzică, așa cum a mărturisit chiar Florin Chilian. Șansa i-a fost acordată de Vali Sterian, interpretând pentru prima dată o piesă cu chitara celebrului Mircea Baniciu.

Am mers îmbrăcat în ghips la un concert al domnului Vali Sterian. Ulterior, peste ani, când am lucrat cu el, s-a supărat, inițial, când m-a surprins acordându-i chitara. Dar mi-a dat prima dată șansa de a mă produce pe scenă. Cu ce chitară? Că n-aveam. L-a întrebat pe Mircea Baniciu dacă mi-o împrumută. Și-a fost de acord! Nu mai vedeam nimic în față, eram într-o altă lume, pe scenă. Vali Sterian avea o minte, dacă erai prost, nu puteai sta lângă el!”, a mai punctat Florin Chilian.

ADVERTISEMENT