Fotbal intern

Tragerea la sorţi a „optimilor” Cupei României. Confruntare șoc: Dinamo – FCSB. Tabloul complet

12.01.2021 | 12:11
Tragerea la sorti a optimilor Cupei Romaniei Confruntare soc Dinamo  FCSB Tabloul complet
ADVERTISEMENT

S-au tras la sorți optimile de finală din Cupa României. În această fază avem “Derby de România” între Dinamo și FCSB. Confruntările se vor disputa pe data de 10 februarie într-o singură manșă pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul trecut. Astfel, derby-ul Dinamo – FCSB se va disputa pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. 


UPDATE, 12 ianuarie, ora 12:05. Tabloul optimilor de finală din Cupa României:

U Cluj – UTA Arad

Gaz Metan – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Turris Turnu Măgurele – Dunărea Călărași

Astra Giurgiu – ASU Poli Timișoara

Poli Iași – Petrolul Ploiești

Chindia Târgoviște – Farul Constanța

Dinamo – FCSB

FC Botoșani – Universitatea Craiova


UPDATE, 12 ianuarie, ora 11:58. În câteva minute începe tragerea la sorți pentru optimile Cupei României. Există posibilitatea să avem și confruntări șoc în această fază, dat fiind faptul că în urna a doua sunt doar patru echipe și alte patru confruntări vor fi între echipele din prima urnă.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 


Dintre numele sonore ale fotbalului nostru lipseşte doar CFR Cluj, care a provocat în 16-imi una dintre marile surprize, în sensul negativ, fiind eliminată de Politehnica Iaşi, deşi meciul, iniţial programat în Copou, s-a jucat pe malul Someşului, adică acasă la echipa pregătită pe atunci de Dan Petrescu.

În rest, sunt prezente la tragerea la sorţi celelalte nume mari din peisajul balonului rotund autohton, FCSB ajungând aici fără a juca, pentru că adversara, Gloria Buzău, pregătită de un fost nume mare al Stelei, Ilie Stan, a fost lovită de COVID 19 şi a pierdut jocul la masa verde.

ADVERTISEMENT

Două urne valorice la tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României. FCSB, Universitatea Craiova ș Dinamo pot cădea între ele

Cele 16 echipe au fost împărţite în două urne valorice. Din prima fac parte FCSB, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, FC Botoşani, Chindia, Dinamo, Gaz Metan Mediaş, Politehnica Iaşi din rândul echipelor din Liga 1 şi Farul Constanţa, Turris Turnu Măgurele, Petrolul şi U Cluj din a doua divizie.

În a doua urnă valorică au fost incluse UTA Arad şi alte trei formaţii din eşalonul secund: Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Poli Timişoara şi Dunărea Călărași. Ceea ce înseamnă că doar patru echipe prima urnă pot cădea cu formaţiile din urna a doua, alte patru meciuri urmând a fi între echipe din prima urnă.

ADVERTISEMENT

Astfel, putem avea încă din această fază a competiției super derby-uri ca FCSB – Dinamo sau FCSB – Universitatea Craiova, dar și partide de interes scăzut, în care să se întâlnească între ele reprezentantele Ligii 2.

Urna 1

  • FCSB;
  • Universitatea Craiova;
  • Astra Giurgiu;
  • FC Botoşani;
  • Chindia;
  • Dinamo;
  • Gaz Metan Mediaş;
  • Politehnica Iaşi;
  • Farul Constanţa;
  • Turris Turnu Măgurele;
  • Petrolul;
  • U Cluj;
ADVERTISEMENT

Urna 2

  • UTA
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu;
  • ASU Poli Timişoara;
  • Dunărea Călărași;

Televizările condiţionează programarea partidelor

Meciurile din optimile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care partidele din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Dacă o echipă are jucători infectaţi cu COVID pierde la masa verde

Teoretic, partidele din cadrul optimilor de finală ale Cupei României ar urma să aibă loc în data de 10 februarie, însă lucrurile nu vor sta aşa, în sensul în care jocurile televizate vor avea un alt statut şi se vor disputa în funcţie de priorităţile posturilor care vor efectua transmisiunile.

Meciurile vor avea prelungiri dacă scorul va fi egal după 90 de minute sau chiar lovituri de departajare, dacă nici după 120 de minute o echipă nu se va desprinde. În cazul nedorit, similar celui petrecut la Buzău în 16-imi, în care o echipă e lovită de COVID 19 nu se procedează ca în campionat să se amâne partida, ci este calificată din oficiu cealaltă formaţie.

ADVERTISEMENT