Sport

Cuplul Johansson – Vasile, dat afară de la naționala Muntenegrului, înainte de startul Campionatului European

22.11.2020 | 20:00
Cuplul Johansson  Vasile dat afara de la nationala Muntenegrului inainte de startul Campionatului European
ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile înainte de debutul Campionatului European, Federația Muntenegreană de Handbal i-a demis pe Per Johansson și pe Adrian Vasile de la cârma naționalei de handbal feminin.

Suedezul, care o pregătește și pe Rostov-Don, era selecționer, în timp ce românul, principal la CSM București, era antrenor secund.

ADVERTISEMENT

Cuplul Johansson – Vasile urma să plece de la selecționata muntenegreană după Campionatul European din Danemarca, desfășurat în perioada 3-20 decembrie, dar federalii au luat mai devreme decizia de a renunța la cei doi antrenori.

Per Johansson și Adrian Vasile, puși pe liber cu doar câteva zile înaintea Campionatului European

Federația Muntenegreană de Handbal trebuie să ia rapid o decizie în privința celui care îl va înlocui pe Johansson pe banca tehnică a echipei naționale.

ADVERTISEMENT

După demitere, oficialii din Muntenegru i-au mulțumit suedezului pentru cei trei ani petrecuți la cârma primei reprezentative și i-au urat multă baftă în continuare.

Echipa națională de handbal feminin a Muntenegrului este componentă a grupei A la Euro, grupă din care mai fac parte selecționatele Franței, Danemarcei și Sloveniei.

ADVERTISEMENT

Muntenegru, adversara României la turneul pre-olimpic

Muntenegru are nevoie de selecționer nu doar pentru Campionatul European. Fosta națională a lui Johansson se va duela în perioada 19-21 martie 2021 cu România, Norvegia și Thailanda la turneul pre-olimpic.

Dintre aceste patru naționale, doar două se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În ceea ce le privește pe „tricolorele” lui Bogdan Burcea, acestea se pregătesc și ele pentru Campionatul European din Danemarca. România face parte din grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia.

ADVERTISEMENT