Life

Cum să cureţi cuptorul cu microunde fără soluţii chimice. Poţi folosi oţet sau bicarbonat de sodiu

Află cum poți să cureți cuptorul cu microunde folosind oțet sau bicarbonat de sodiu, fără soluții chimice din comerț. Există câteva trucuri dare nu dau greș.
17.11.2021 | 13:43
Cum sa cureti cuptorul cu microunde fara solutii chimice Poti folosi otet sau bicarbonat de sodiu
ADVERTISEMENT

Sunt câteva trucuri simple pentru a curăța cuptorul cu microunde fără soluții chimice. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care sigur le ai pe acasă și care sunt mult mai eficiente pentru acest electrocasnic.

Cuptorul cu microunde se murdărește foarte ușor din cauza faptului că alimentele puse la încălzit nu sunt acoperite. Spațiul de încălzire trebuie curățat regulat pentru a întreține corect un astfel de electrocasnic.

ADVERTISEMENT

Pentru curățare poți folosi oțet sau bicarbonat de sodiu în locul soluțiilor chimice din comerț.

Cum să cureţi cuptorul cu microunde fără soluţii chimice

Înainte de curățarea propriu-zisă, cuptorul cu microunde trebuie pregătit. Dacă a fost utilizat cu puțin timp înainte, e important să te asiguri că spațiul din interior s-a răcit complet.

ADVERTISEMENT

Există mai multe trucuri pentru a curăța cuptorul cu microunde. Bicarbonatul de sodiu poate fi o metodă extrem de eficientă pentru o igienizare ca la carte, scrie ideall.ro.

O primă variantă ar fi realizarea unei paste din 2/3 bicarbonat de sodiu și 1/3 apă. Pasta se aplică peste întreaga suprafață a petelor de mâncare de pe pereții cuptorului.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă ca pasta să acționeze timp de câteva minute, apoi se șterge cu o cârpă. Poți repeta procesul de mai multe ori dacă pata persistă.

O altă variantă este să pui 250 ml apă într-un bol cu material rezistent la cuptorul cu microunde. În apă se toarnă șase linguri de bicarbonat de sodiu, după care cuptorul se pornește la treapta maximă timp de câteva minute.

ADVERTISEMENT

După terminarea ciclului se lasă ușa închisă pentru aproximativ cinci minute. Pereții cuptorului se șterg cu ajutorul unui burete sau al unei cârpe după cinci minute de la terminarea ciclului, după ce aburul a acționat asupra petelor de grăsime.

Și oțetul reprezintă o metodă eficientă atunci când vrei să cureți acest electrocasnic. Într-un bol rezistent la cuptorul cu microunde se pun 250 ml apă, apoi se toarnă o lingură de oțet alb (industrial, nu oțet balsamic).

Cuptorul se setează pe cea mai mare treaptă și se pornește timp de 2 – 3 minute. Se lasă ușa închisă pentru aproximativ cinci minute după terminarea ciclului, astfel încât aburul format în urma fierberii să acționeze corect asupra murdăriei.

Curățarea cuptorului cu microunde folosind lămâia

O singură lămâie poate fi suficientă pentru curățarea cuptorului cu microunde. Prima metodă este să pui apă până la jumătatea unui bol cu material rezistent la cuptorul cu microunde.

Se taie apoi o lămâie în două jumătăți, iar acestea se vor stoarce în apa din bol. Cuptorul se setează pe o treaptă superioară și se lasă aproximativ trei minute. Timpul optim s-a scurs atunci când apa începe să fiarbă.

Bolul se mai lasă încă cinci minute după terminarea ciclului, apoi se curăță interiorul cuptorului cu un burete sau cu o cârpă.

Un alt truc este să tai lămâia în două, iar jumătățile să fie puse pe farfuria rotativă din cuptor.

Se toarnă apoi o lingură de apă direct pe suprafața farfuriei, iar cuptorul se pornește pentru două minute, la cea mai puternică treaptă. Se așteaptă câteva minute înainte de a curăța interiorul.

ADVERTISEMENT