Life

A pus o lămâie tăiată felii în oala cu apă care fierbe. Trucul simplu care uimește orice gospodină

O lămâie tăiată felii în oala cu apă care fierbe poate face minuni. Iată un truc care uimește orice gospodină!
11.07.2021 | 16:11
A pus o lamaie taiata felii in oala cu apa care fierbe Trucul simplu care uimeste orice gospodina
A pus o lămâie tăiată felii în oala cu apă care fierbe. Trucul simplu care uimește orice gospodină. Sursa foto: eva.ro
ADVERTISEMENT

O lămâie tăiată felii pusă în oala cu apă care fierbe poate fi o adevărată salvare pentru gospodine. Iată ce beneficii are acest truc minune, care le dă pe spate chiar și pe cele mai pricepute gospodine.

Grăsimea rămasă de la preparatele din carne reprezintă o problemă des întâlnită în bucătărie. Nu sunt mulți cei care știu de acest truc minune cu lămâie, care te poate scăpa de mirosul nedorit rămas de la grăsime.

ADVERTISEMENT

A pus o lămâie tăiată felii în oala cu apă care fierbe. Trucul simplu care uimește orice gospodină

După ce gătești tocăniță sau un alt preparat care conține carne, mirosul din oală poate fi extrem de deranjant. Iată cum poți scăpa de mirosul neplăcut lăsat de grăsime folosind un truc simplu și la îndemâna oricui.

Este de menționat că trebuie să acționezi imediat pentru a înlătura mirosul de grăsime, altfel acesta poate persista timp de câteva zile. În plus, mirosul poate strica gustul viitoarelor preparate dacă nu dispare din oală.

ADVERTISEMENT

O lămâie tăiată felii de poate scăpa de mirosul neplăcut cauzat de carne și de alte preparate folosite, de exemplu, pentru tocăniță, scrie libertatea.ro. 

Oala se pune plină pe jumătate cu apă pe aragaz și se lasă să ajungă la punctul de fierbere. Atunci când apa începe să clocotească, se pune în vas o lămâie tăiată felii, cu tot cu coajă.

ADVERTISEMENT

Se lasă oala să fiarbă timp de câteva minute, cu capacul pus. Efectul va fi unul neașteptat de bun, pentru că lămâia va înlătura mirosul deranjant de grăsime și va lăsa un parfum plăcut și proaspăt în oală.

De asemenea, zeama de lămâie poate fi de ajutor după ce ai gătit pește. Uleiul în care a fost prăjit peștele lasă un miros puternic și persistent, deloc plăcut, iar lămâia te poate ajuta și de data aceasta.

ADVERTISEMENT

Atunci când acest ulei este fierbinte, poți adăuga în el zeama de la o jumătate de lămâie. Stinge focul, amestecă ușor în ulei și lasă-l să se răcească. Se strecoară apoi prin tifon și se ține la rece.

Mirosul de pește este mult mai slab după ce ai folosit lămâia, iar uleiul poate fi refolosit și pentru carne sau cartofi prăjiți, fără să aibă un miros neplăcut.

ADVERTISEMENT
Tags: