News

Curierii care livrează mâncarea sunt obligați să poarte costum de protecție din cauza coronavirusului, altfel riscă amenzi. FOTO

16.03.2020 | 15:47
Curierii care livreaza mancarea sunt obligati sa poarte costum de protectie din cauza coronavirusului altfel risca amenzi FOTO
ADVERTISEMENT

Industria horeca este una dintre cele mai afectate din cauza pandemiei de coronavirus. Mii de români care care puteau fi potențiali clienți ai restaurantelor din țară se află acum la propriile locuințe, departe de terase. Cu toate acestea, cei care sunt acasă și vor să mănânce fără să se streseze cu gătitul au în continuare acces la serviciile de livrare. Însă și aceștia au fost nevoiți să se adapteze situației.

Restaurantele cu livrare obligate să ia măsuri de protecție pentru coronavirus

Mai exact, angajații restaurantelor cu servicii de livrare sunt obligați să facă livrarea cu mască și costum de protecție. Altfel, acestea riscă amenzi destul de serioase.

ADVERTISEMENT

Astfel, unul dintre cititorii FANATIK care a cerut ca mâncarea să îi fie livrată acasă a avut surpriza ca cel care i-a livrat mâncarea să fie îmbrăcat într-un combinezon alb, cu mască medicinală pe față, dar și cu mănuși chirurgicale.

Cum se efectuează livrările la domiciliu, în vreme de coronavirus
Cum se efectuează livrările la domiciliu, în vreme de coronavirus

De altfel, și aplicațiile care se ocupă de livrări la domiciliu au făcut schimbări la felul în care funcționează. Una dintre cele mai cunoscute dintre acestea este Glovo, iar compania a luat decizia eliminării semnăturii de la finalul tranzacției. Mai mult, se ia în calcul chiar eliminarea plății în cash.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, pentru a-și proteja personalul, Glovo a decis ca serviciul oferit să nu funcționeze în zonele cu risc de contaminare, precum spitalele de boli infecţioase şi cele de carantină: hoteluri, centre comerciale, birouri etc. – atât pentru livrări, cât şi pentru ridicări de comenzi.

Livrările la domiciliu, în creștere în străinătate

De când pandemia de coronavirus a ajuns în toată lumea, livrările la domiciliu au reprezentat unul dintre puținele domenii care au avut succes. Astfel, doar în Marea Britanie comenzile online pentru mâncare au crescut în ultima săptămână cu aproape 9%, arată presa britanică.

ADVERTISEMENT

De altfel și în New York primarul Bill de Blasio a decis să închidă restaurantele și cafenelele din cea mai mare metropolă americană, în fața amenințării acestei pandemii, iar singura excepție o fac tocmai restaurantele care asigură livrarea la domiciliu.

Piața restaurantelor cu livrare la domiciliu este una în plina expansiune și în România. Astfel, în marile orașe au apărut curieri de la diferite companii, precum Glovo, UberEats sau FoodPanda. Totodată, mare parte din restaurantele din Capitală și nu numai au propriile servicii de livrare.

ADVERTISEMENT

Iar cum măsurile de stare de urgență abia ce vor fi instituite, urmează ca tot ce înseamnă livrări de mâncare să aibă un boom în această perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: