News

Curs valutar BNR, joi, 8 iunie. Leul câștigă teren în fața euro și a dolarului american. Update

Curs valutar BNR, joi, 8 iunie. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
08.06.2023 | 13:00
Curs valutar BNR joi 8 iunie Leul castiga teren in fata euro si a dolarului american Update
Curs valutar BNR, joi, 8 iunie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
08-06-2023
10:11

Curs valutar BNR, joi, 8 iunie. Moneda euro este în scădere

Banca Națională a României (BNR) a informat, joi, 8 iunie, la ora 13:00, care sunt cotațiile monedelor internaționale. Aflăm că euro a înregistrat o scădere de 0.0035 unități, dar şi dolarul american este în scădere, precum și lira sterlină, francul elvețian şi gramul de aur. 

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de joi, 8 iunie, 2023:

Euro: 4.9543 lei
Dolarul american: 4.6181 lei
Lira sterlină: 5.7545 lei
Francul elvețian: 5.0759 lei
Gramul de aur: 289.0518 lei

Curs valutar BNR, joi, 8 iunie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul american și moneda euro au pierdut puțin teren în fața leului românesc, care pare în revenire față de principalele monede. Rămâne de văzut dacă e o victorie de etapă, sau va câștiga teren pe termen lung.

Curs valutar BNR, joi, 8 iunie. Reușește euro să depășească pragul de 5 lei?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Cert e că dolarul american nu pare momentan capabil să depășească moneda euro, deși a făcut-o anul trecut. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Miercuri, 7 iunie, moneda unică europeană a pierdut 0.0037 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9615 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.9578 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 19 mai 2023, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.6393 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

La fel ca și moneda euro, dolarul a pierdut în valoare, fiind vorba de 0.0043 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6350 lei, o valoare sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.7 lei.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și euro, Francul elvețian a pierdut 0.0006 de lei în valoare, și e tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.1130 de lei. Totuși, francul elvețian a reușit să treacă de valoarea de 5.1 lei, în condițiile în care economia Elveției părea că are de suferit în ultima perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, cu toate că a câștigat 0.0111 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.7669 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut în valoare 0.0422 lei și este cotat la 292.6639 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, iară că un gram de aur a sărit de 290 de lei și ar putea să bată un nou record în viitorul apropiat.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Mare transformare a vremii. Anunț de ultimă oră de la meteorologi
Mare transformare a vremii. Anunț de ultimă oră de la meteorologi
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”