News

Curs valutar BNR, marți, 29 august. Euro și dolarul au recuperat pierderile de luni. Update

Curs valutar BNR, marți, 29 august. La ora 13.00, banca centrală a anunțat cotațiile pentru euro și dolarul SUA în a doua zi din această săptămână.
29.08.2023 | 13:02
Curs valutar BNR marti 29 august Euro si dolarul au recuperat pierderile de luni Update
Cursul valutar BNR, marți, 29 august. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
29-08-2023
10:11

Curs valutar BNR, marți, 29 august 2023

Principalele valute tranzacționate în România s-au apreciat ușor în ședința de tranzacționare de marți, cu excepția francului elvețian, care a înregistrat o ușoară creștere față de leu.

Euro: 4,9418 lei
Dolarul american: 4,5717 lei
Lira sterlină: 5,7647 lei
Francul elvețian: 5,1679 lei
Gramul de aur: 282,7609 lei

Curs valutar BNR, marți, 29 august. La ora 13.00, Banca Națională a României va prezenta a doua ședință de cotație din această săptămână. Ca de obicei, FANATIK vă spune care sunt noile valori ale principalelor valute.

Curs valutar BNR, marți, 29 august

Cu excepția francului elvețian, toate valutele importante de pe piața internă au început cu stângul săptămâna. Moneda euro, dolarul american și lira sterlină s-au devalorizat.

ADVERTISEMENT

După ce săptămâna trecută a crescut și a trecut de 281 de lei, prețul pentru gramul de aur are o evoluție modestă, luni, și pierde aproape un leu. Maximul istoric al aurului este de 294.2340 de lei.

Ce cotații au în prezent euro și dolarul american

Conform datelor BNR de luni, 28 august 2023, moneda euro a înregistrat o scădere cu 0.0030 unități în comparație cu ziua anterioară. Moneda unică din UE are acum o valoare de 4.9358 de lei pe piața monetară din România.

ADVERTISEMENT

În țara noastră, moneda euro a atins valoarea sa maximă în mai 2023, atunci când a ajuns la 4.9783 de lei. Analiștii economici anticipează o majorare a euro până la 5 lei în acest an.

Aceeași evoluție a avut-o și dolarul SUA. S-a depreciat cu 0.0089 unități, potrivit ultimei raportări a BNR de luni, 28 august 2023. Un USD se vinde acum cu 4.5679 de lei.

ADVERTISEMENT

Curs BNR pentru francul elvețian și lira sterlină

În prima zi a săptămânii, francul elvețian a fost cotat de Banca Națională a României înregistrând o creștere cu 0.0028 de unități monetare. A ajuns astfel la cotația de 5.1692 de lei, față de cotația de la ultima raportare în ședința BNR de vineri.

În fine, dacă vorbim de lira sterlină, aceasta a ajuns luni, 28 august, la o cotație în valoare de 5.7446 lei. Aceasta a avut o scădere 0.0149 unități, potrivit ultimei raportări a Băncii Naționale a României (BNR).

ADVERTISEMENT

Care este prețul pentru gramul de aur

Luni, în prima zi de cotație a săptămânii, gramul de aur a înregistrat o depreciere de 0.8997 lei și a ajuns la o cotație de 281.1218 lei pe piața monetară din România. Maximul istoric al aurului este de 294.2340 de lei și a fost raportat pe 23 martie 2023.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României