News

Alertă pentru copii și părinți! Cursuri online dacă se prelungește greva STB. Ce se întâmplă cu absențele

Ministerul Educației a anunțat că, în cazul în care se prelungește greva STB, cursurile vor trece în online. De asemenea, a precizat și ce se întâmplă cu absențele de joi și vineri
24.01.2022 | 18:43
Alerta pentru copii si parinti Cursuri online daca se prelungeste greva STB Ce se intampla cu absentele
ADVERTISEMENT

Elevii bucureșteni vor face cursurile online dacă greva STB se prelungește, iar aceștia nu vor avea cum să ajungă la școală. Anunțul a fost făcut luni, 24 ianuarie, de Ministerul Educației, care a precizat și ce se va întâmpla cu absențele de joi și vineri.

Cursuri online dacă se prelungește greva STB. Ce se întâmplă cu absențele

După încă o zi de grevă ilegală la STB, Ministerul Educației a făcut un anunț important care îi vizează pe elevii bucureșteni.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ministerului au precizat că școlarii vor trece la cursuri online, în cazul în care greva STB se prelungește.

“Se recomandă conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti, elevii care nu pot ajunge în unităţile de învăţământ să desfăşoare activitatea didactică online”, este menționat în comunicatul Ministerului Educaţiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, toate absențele pe care elevii le-au avut joi și vineri, deoarece nu au putut să ajungă la cursuri din cauza lipsei transportului în comun, în urma grevei angajaților STB, vor trebui să fie motivate.

“Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri”, au mai precizat reprezentanții ministerului.

ADVERTISEMENT

Majoritatea autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor din Capitală nu au ieșit pe traseu nici luni, 24 ianuarie, fiind deja a cincea zi de grevă ilegală la STB.

Doar 148 de vehicule din cele 697 care trebuiau să circule au ieșit pe traseu.

Ministerul Educației, apel la autoritățile locale

Chiar dacă ministerul a oferit o soluție cu privire la modul de desfășurare a cursurilor, în cazul prelungirii grevei, aceea de a fi făcute în online, rezolvarea crizei transportului în comun este necesară.

ADVERTISEMENT

Atât Ministerul Educaţiei, cât şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au făcut un apel la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, pentru a rezolva această situație.

Potrivit reprezentanților ministerului, este necesară găsirea unor soluții de remediere a problemelor de transport în comun, mai ales că elevii au pierdut deja multă materie din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT