News

Curtea Constituțională a anunțat când va dezbate sesizarea Guvernului referitoare la dublarea alocațiilor

23.06.2020 | 21:57
Curtea Constitutionala a anuntat cand va dezbate sesizarea Guvernului referitoare la dublarea alocatiilor
Alocațiile nu se vor mări până când CCR nu va lua o decizie finală
ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a României va dezbate în 15 iulie sesizarea Guvernului Orban referitoare la dublarea alocațiilor.

Ludovic Orban a decis să atace această lege la CCR pentru că parlamentarii nu au prevăzut sursele de finanțare pentru dublarea alocațiilor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Klaus Iohannis este cel care a promulgat legea referitoare la dublarea alocațiilor în 14 ianuarie.

CCR va decide în 15 iulie dacă se vor mări alocațiile

Termen de judecată 15 iulie pentru sesizarea referitoare la Legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrarii în vigoare a art. I pct.1 din Legea 14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61 /1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin. (1) din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap”, a transmis, marţi seară Curta Constituţională”, au transmis reprezentanții CCR.

ADVERTISEMENT

În 16 ianuarie, Guvernul a amânat prin Ordonanță de Urgență dublarea alocațiilor până în 1 august 2020. Cu toate acestea, Parlamentul a respins legea pentru aborbarea Ordonanței de Urgență.

La fel ca și în cazul majorării pensiilor, Guvernul Orban a recunoscut că nu are banii necesari pentru a respecta legea, cei din PSD fiind acuzați de terorism economic, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Acțiunile PSD în Parlamentul României reprezintă TERORISM economic. Nu există niciun dubiu aici.

PSD are un singur scop. Să mai câștige câteva voturi chiar daca asta înseamnă prăbușirea economiei pentru următorii zece ani.

ADVERTISEMENT

Ciolacu s-a opus prelungirii stării de urgență pentru că avea de câștigat dacă criza de sănătate ar fi avut un impact negativ mai mare asupra românilor (vă aduceți aminte scenriile apocaliptice cu zeci de mii de victime lansate de acesta).

Acum PSD vânează voturi prin PRĂBUȘIREA economiei că urmare a creșterii cheltuielilor bugetare care nu au sursă de finanțare”, a răbufnit ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

„Vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realităţii economice şi, mai ales, vom creşte pensiile, astfel încât să avem garanţia că pot fi plătite pensiile”, s-a plâns și Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
Tags: