News

Cutremur în Grecia într-o stațiune vizitată de mulți români. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Grecia într-o stațiune vizitată de mulți români. Ce magnitudine a avut seismul? Oamenii au ieșit din case de teamă.
13.08.2023 | 12:32
Cutremur in Grecia intro statiune vizitata de multi romani Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în Grecia într-o stațiune vizitată de mulți români. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cutremur în Grecia duminică dimineață. Conform ultimelor informații, este vorba despre un seism destul de puternic, într-o stațiune vizitată de numeroși români, dar și de alți turiști străini.

Cutremur în Grecia într-o stațiune vizitată de mulți români

Cutremur în Grecia, mai exact în Creta. Seismul s-a produs în urmă cu foarte puțin timp. Conform informațiilor existente până acum, epicentrul seismului a fost localizat la 7 km est de Sougia, în Chania.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește magnitudinea, vorbim despre 5,1 grade pe scara Richter. Cutremurul din Grecia s-a produs la ora 07.49 dimineața. În ceea ce privește locația, conform autorităților, seismul s-a produs la 115 km vest sud vest de Irakleion, Grecia și la 18 km est nord est de Palaiochora, Grecia.

Potrivit Institutului Geodinamic din Atena, au urmat și alte replici ale cutremurului de 3,4 grade pe scara Richter. Autoritățile au mai transmis că numeroase persoane au resimțit acest cutremur și au ieșit din case.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că nu ar fi prima oară când un cutremur atât de puternic are loc în Grecia. La finele anului trecut, în luna noiembrie, un alt seism puternic s-a produs pe o altă insulă grecească.

Un alt seism puternic a zguduit insula Evia

Acest cutremur a avut loc pe insula Evia și a avut o magnitudine de peste 5 grade pe scara Richter. Totodată, seismul de atunci s-a resimțit până în Atena și a avut loc la ora 22.06. 

ADVERTISEMENT

Tot atunci, Institutul Geodinamic din Atena transmitea că epicentrul seismului a fost semnalat la 57 km nord-est de Atena, iar adâncimea a fost undeva la 2 kilometri.

Din fericire, nu au fost înregistrate pagube materiale importante și nici victime. Pe de altă parte, în următoarea jumătate de oră au urmat și alte patru replici, la fel cum s-a întâmplat și la cutremurul de astăzi.

ADVERTISEMENT

Cei mai speriați au fost locuitorii din zonă. Se pare că seismul s-a resimțit atât de tare la acel moment, încât au fost luate în calcul numeroase scenarii. Și atunci oamenii au ieșit din case de teamă.

ADVERTISEMENT