News

Cutremur în România, duminică, 2 iulie 2023. Seismul s-a produs în apropierea unor orașe importante

Cutremur în România, duminică, 2 iulie 2023. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut acesta? Orașe importante au fost vizate.
02.07.2023 | 09:21
Cutremur in Romania duminica 2 iulie 2023 Seismul sa produs in apropierea unor orase importante
Cutremur în România, duminică, 2 iulie 2023. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cutremur în România, duminică, 2 iulie 2023. Potrivit ultimelor informații, seismul s-a produs în urmă cu doar câteva ore. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului aduce o serie de clarificări.

Cutremur în România, duminică, 2 iulie 2023

Cutremur în România, duminică, 2 iulie, în zona seismică Vrancea. Este vorba despre un seism slab, cu o magnitudine de 3,4 pe scara Richter. În ceea ce privește adâncimea la care s-a produs, potrivit informațiilor aduse de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, este vorba despre o adâncime de aproape 70 de kilometri.

ADVERTISEMENT

”În ziua de 02 Iulie 2023, la ora 03:01:35 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 70.1 km”, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Sursa citată precizează că seismul s-a produs în apropierea mai multor orașe importante. Este vorba despre Focșani, în primul rând, iar aici vorbim de o distanță de doar 36 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, mai arată că acest cutremur produs în România duminică, 2 iulie 2023 a mai avut loc la 71 km nord de Buzău, dar și la 73 km de Sfântu-Gheorghe.

Ce orașe au fost vizate de acest seism

Alte orașe importante vizate de acest cutremur de duminică dimineață au fost Bacău, la 88 km sud, Bârlad, la 88 km sud-vest și Brașov la 88 km est. Menționăm faptul că anterior, în cursul zilei de sâmbătă, la ora 10.55 dimineața, tot în Vrancea s-a produs un alt seism.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut o magnitudine de 2,3 pe scara Richter, fiind și mai slab decât cel de duminică dimineață. Totodată, cei de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului spuneau că acesta s-a produs la o adâncime de 52.8km.

Amintim că joi, 22 iunie, un alt cutremur s-a produs în România. De această dată, vizată a fost Marea Neagră. Centrul Seismic European-Mediteranean anunța că seismul a avut o magnitudine de 4,6 pe scara Richter.

ADVERTISEMENT

De asemenea, epicentrul său a fost la o adâncime de 10 km și la aproximativ 59 km de Sevastopol. Cei din zonă au resimțit replicile în jurul orei 5.30 în acea dimineață. Au fost vibrații puternice, iar nu puțini sunt cei care s-au și trezit la acel moment, speriați.

ADVERTISEMENT