ADVERTISEMENT
News

Cutremur major în Teheran! Doi morți, 22 de răniți și scene de panică pe străzi

Autor: Alexandru Năstase | 08.05.2020 | 10:16
Cutremur major în Teheran! Doi morți, 22 de răniți și scene de panică pe străzi
Oamenii au petrecut noaptea pe străzi. Sursa foto - hepta.ro

Un cutremur major a avut loc în Teheran! Seismul a făcut două victime și a rănit nu mai puțin de 22 de alte persoane. Acesta a fost resimțit în noaptea de joi spre vineri.

ADVERTISEMENT

Cutremur major în Teheran!

De altfel, seismul  a provocat panică în rândul populaţiei din capitala iraniană. De remarcat că durata cutremurului a fost de câteva secunde.

Acesta a fost resimţit inclusiv de mai mulţi jurnalişti de la AFP care se aflau în Teheran. Cutremurul cu magnitudinea de 4,6 s-a produs la ora locală 00:48 (20:18 GMT).

ADVERTISEMENT

Doi morți, 22 de răniți și scene de panică pe străzi

Acesta a avut loc în apropiere de oraşul Damavand, situat la circa 55 de kilometri est de Teheran. Seismul a fost confirmat și de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 5,6 kilometri, la 25 de kilometri sud de muntele Damavand, un munte vulcanic ce găzduieşte cel mai înalt pisc din Iran.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că, inițial, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean anunţase pe o rețea de socializare că seismul a avut magnitudinea de 4,8.

La scurt timp după cutremur, numeroşi locuitori din Teheran au ieşit din locuinţele lor, conform normelor de securitate adoptate în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Totuși, autoritățile i-au îndemnat pe oamenii care au ales să petreacă noaptea sub cerul liber să respecte dispoziţiile de distanţare socială adoptate pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Vă reamintim că nu mai puțin de 6.486 de persoane și-au pierdut viața în Iran din cauza COVID-19, în timp ce peste 100 de mii sunt infectate.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!