News

Cutremur major în Teheran! Doi morți, 22 de răniți și scene de panică pe străzi

08.05.2020 | 10:16
Cutremur major in Teheran Doi morti 22 de raniti si scene de panica pe strazi
ADVERTISEMENT

Un cutremur major a avut loc în Teheran! Seismul a făcut două victime și a rănit nu mai puțin de 22 de alte persoane. Acesta a fost resimțit în noaptea de joi spre vineri.

Cutremur major în Teheran!

De altfel, seismul  a provocat panică în rândul populaţiei din capitala iraniană. De remarcat că durata cutremurului a fost de câteva secunde.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost resimţit inclusiv de mai mulţi jurnalişti de la AFP care se aflau în Teheran. Cutremurul cu magnitudinea de 4,6 s-a produs la ora locală 00:48 (20:18 GMT).

Doi morți, 22 de răniți și scene de panică pe străzi

Acesta a avut loc în apropiere de oraşul Damavand, situat la circa 55 de kilometri est de Teheran. Seismul a fost confirmat și de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite

ADVERTISEMENT

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 5,6 kilometri, la 25 de kilometri sud de muntele Damavand, un munte vulcanic ce găzduieşte cel mai înalt pisc din Iran.

Trebuie specificat că, inițial, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean anunţase pe o rețea de socializare că seismul a avut magnitudinea de 4,8.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după cutremur, numeroşi locuitori din Teheran au ieşit din locuinţele lor, conform normelor de securitate adoptate în astfel de cazuri.

Totuși, autoritățile i-au îndemnat pe oamenii care au ales să petreacă noaptea sub cerul liber să respecte dispoziţiile de distanţare socială adoptate pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că nu mai puțin de 6.486 de persoane și-au pierdut viața în Iran din cauza COVID-19, în timp ce peste 100 de mii sunt infectate.

 

ADVERTISEMENT
Tags: