News

Cutremur puternic în Mexic. Seismul a avut magnitudinea de peste 6

Un cutremur puternic cu magnitudinea peste 6 s-a produs marți în largul coastei Baja California, în Mexic, a anunțat U.S. Geological Survey (USGS).
22.11.2022 | 21:50
Cutremur puternic in Mexic Seismul a avut magnitudinea de peste 6
Cutremur de 6,2 magnitudine în Mexic, la Baja California. Sursa foto: twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs marţi în largul coastelor statului mexican Baja California. Anunțul a fost făcut de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de USA Today.

Cutremur de 6,2 magnitudine în Mexic, la Baja California

Din primele informații, seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 30 de kilometri vest de localitatea Las Brisas din statul Baja California şi la o adâncime de 19 kilometri.

ADVERTISEMENT

Presa de peste ocean notează că mișcarea telurică s-a simțit la peste 150 de mile depărtare (250 km) de sudul Californiei.

Sursa citată mai informează că seismul s-a produs la ora locală 08:39, fiind resimţit şi în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

În acest moment, oficialii din Mexic încearcă să afle dacă seismul a cauzat victime şi pagube materiale în Baja California, a anunţat pe Twitter guvernatorul local, Marina del Pilar Avila.


USGS anunță că seismul a fost resimțit în San Ysidro, Imperial Beach, Del Mar, San Diego, La Jolla, Lakeside, Encinitas, El Cajon, Lemon Grove, Miramar, Chula Vista, Santee, Oceanside și Borrego Springs.

ADVERTISEMENT

Un jurnalist USA Today a declarată că un bloc de apartamente din apropiere de Del Mar, California, s-a cutremurat puțin.

Nu a fost emisă alertă de tsunami în urma cutremurului din Baja California

Conform celor de la USGS, un cutremur de 6.0 este moderat și poate provoca daune materiale minore. Cel mai periculos este văzut un cutremur de peste 7,0 magnitudine. Acesta este considerat puternic și foarte probabil să cauzeze victime umane și importante pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, Centrul american de avertizare pentru producerea de tsunami a declarat că nu există nicio amenințare pe coasta Pacificului.

ADVERTISEMENT
Tags: