News

Mărturia unei românce despre cutremurul din Italia: ”În casă au căzut toate”

O româncă a simțit cutremurul de miercuri dimineață din Italia, de 5, 7 grade pe Richter. Momentul a fost unul extrem de neplăcut.
09.11.2022 | 21:41
Marturia unei romance despre cutremurul din Italia In casa au cazut toate
Ce spune o româncă despre cutremurul de miercuri dimineață din Italia. Sursa foto: captură Observator, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Italia a fost zguduită de un cutremur destul de mare, miercuri dimineață. Seismul a avut 5, 7 grade pe scara Richter, iar printre cei care l-au simțit au fost și români stabiliți în peninsulă.

O româncă a simțit cutremurul din Italia. Femeia s-a speriat foarte tare

Adriana Maria Weissenbacher și familia ei s-au speriat foarte tare în momentul cutremurului. Femeia a povestit pentru Observator cum toate lucrurile au căzut prin casă.

ADVERTISEMENT

Adriana Maria Weissenbacher a mai relatat că a fost martoră și la seismul major de acum șase ani. La cel actual, deși a încercat să stea pe loc nu a avut cum, din cauză că Pământul se mișca foarte tare.

”Primul nostru instinct a fost să rămânem pe loc. Efectiv se mişca atât de tare pământul, încât nu aveam cum să ne mişcăm.

ADVERTISEMENT

În casă au căzut toate. Au căzut şi prin camerele copiilor, tot ce era pe masă a căzut pe jos”, a transmis Adriana Maria  Weissenbacher.

Totul s-a produs la scurt timp după ora 7:00. Undele de șoc au pornit din Marea Adriatică, de la opt kilometri adâncime, în apropiere de regiunea Marche.

ADVERTISEMENT

”M-am trezit cu patul tremurând, cu uşile deschise. La început nu înţelegi ce se întâmplă, dar de îndată ce mi-am dat seama, m-am aşezat sub tocul uşii şi apoi am ieşit”, a relatat un italian.

Seismul s-a simțit nu doar în Italia, ci și în Slovenia, Bosnia Herțegovina și Croația. A fost urmat de replici, iar mișcarea i-a afectat inclusiv pe jurnaliști.

ADVERTISEMENT

Seismul a fost urmat de replici. Una dintre ele a avut 4 grade pe Richter

Cutremurul s-a simțit cel mai puternic în Italia Centrală, Umbria, Lazio, Romagna și Toscana. A fost urmat de 40 de replici, dintre care una de 4 grade pe Richter.

Ultimul seism mare în peninsulă a avut loc în august 2016, cu o magnitudine de 6, 2 pe scara Richter. Și acesta a fost urmat de replici, una fiind de 5, 5 pe Richter. Aproape 300 de oameni au murit atunci.

În urmă cu aproape o săptămână, și la noi în țară s-a produs un cutremur destul de mare. Magnitudinea a fost de 5, 4 pe Richter.

ADVERTISEMENT