News

Cutremur puternic produs în Filipine. Seismul a avut magnitudinea peste 6: ”Ne așteptăm la pagube”

Un cutremur cu magnitudinea peste 6 a fost înregistrat marți seară în Filipine, a anunțat Serviciul Geologic al SUA (USGS). Specialiștii se așteaptă la pagube importante.
25.10.2022 | 21:52
Cutremur puternic produs in Filipine Seismul a avut magnitudinea peste 6 Ne asteptam la pagube
Cutremur puternic cu magnitudinea peste 6 grade în Filipine: ”Ne așteptăm la pagube”. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a fost înregistrat marți seară în nordul Filipinelor, a anunțat Serviciul Geologic al SUA. Institutul Filipinez de Vulcanologie și Seismologie (Phivolcs) a înregistrat o magnitudine și mai mare, de 6,7.

Cutremur puternic cu magnitudinea peste 6 grade în Filipine: ”Ne așteptăm la pagube”

Specialiștii USGS au subliniat că seismul ar fi putut provoca pagube semnificative, transmite France24.

ADVERTISEMENT

Ne așteptăm la pagube în zonă”, a spus seismologul Charm Villamil, în urma cutremurului. Seismul a avut loc în jurul orei 22:59 (14:59 GMT) în apropiere de orașul montan Dolores.

Conform specialistului, impactul mișcării telurice asupra clădirilor va depinde de soliditatea lor structurală, precum și de caracteristicile terenului pe care au fost construite.

ADVERTISEMENT

Biroul de apărare civilă din provincia Abra, unde se află Dolores, a declarat presei că încă nu au fost raportate victime, dar amploarea pagubelor nu va fi cunoscută până dimineață.

Cutremurul, care s-a produs la o adâncime relativ mică, de 15,2 kilometri, a fost resimțit până în apropiere de Capitala Manila, la peste 330 de kilometri spre sud.

ADVERTISEMENT

Panică în Filipine. Oamenii au ieșit pe străzi

Un agent de Poliție din Dolores, Jeffrey Blanes a declarat pentru AFP că ”toate clădirile tremurau, astfel că oamenii au fugit afară”.

În mediul online au apărut deja imagini care arată mulțimi de oameni ieșite pe străzi.

Au apărut, pe Twitter, și imagini cu o serie de cratere lăsate în urmă de acest puternic cutremur.

ADVERTISEMENT

Nu putem face încă o evaluare a impactului, deoarece este noapte și ne gândim și la siguranța oamenilor”, a declarat Joel de Leon, reprezentant al echipajelor de salvare.

În orașul Batac, situat la aproximativ 60 de kilometri nord de Dolores, pacienții și personalul au fost evacuați din Spitalul Memorial Mariano Marcos. Experții au verificat clădirea pentru eventuale daune.

ADVERTISEMENT
Tags: