News

Cutremur semnificativ în România, 7 iulie 2023. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă a fost resimțit

Un nou cutremur a lovit România, de data aceasta în zona seismică Vrancea, în apropiere de Buzău, la 55 de kilometri de Sfântu-Gheorghe.
07.07.2023 | 15:37
Cutremur semnificativ in Romania 7 iulie 2023 Ce magnitudine a avut seismul si in ce zona a fost resimtit
Cutremur semnificativ în România, 7 iulie 2023. Foto: MAI
ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale prezentate de INCDFP, cutremurul a avut magnitudinea de 4.1 și poate fi considerat semnificativ. Momentan nu s-au semnalat victime sau distrugeri materiale, însă situația este în desfășurare.

Cutremur semnificativ în România, 7 iulie 2023

”În ziua de 07.07.2023, 15:23:10 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur mediu cu magnitudinea EWS 4.1, la adâncimea de 153.875 km. Cutremurul s-a produs la 55km SE de Sfântu-Gheorghe, 58km V de Focșani, 64km E de Brașov, 64km NV de Buzău, 85km N de Ploiești”, au transmis specialiștii.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, un cutremur slab avea loc în Transilvania, la o adâncime de 5 kilometri în județul Brașov. Seismul a avut magnitudinea de 2.2, la ora 11:14,  la 43 km de Sfântu-Gheorghe, 46km NV de Brașov, 73km E de Mediaș, 81km SE de Târgu-Mureș, 88km E de Sibiu.

Un alt cutremur recent a fost înregistrat în România pe 2 iulie 2023, tot în zona seismică Vrancea. Și de această dată a fost un cutremur slab, cu o intensitate de 3.4. Potrivit datelor oficiale transmise de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o adâncime de 70 de kilometri.

ADVERTISEMENT

”În ziua de 02 Iulie 2023, la ora 03:01:35 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 70.1 km”, transmitea Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs la 36 de kilometri de Foșcani, 71 de kilometri nord de Buzău, dar și 73 de kilometri de Sfântu-Gheorghe sau 71 de kilometri de Buzău și 73 de kilometri de Sfântu-Gheorghe. Țara noastră e obișnuită în ultima vreme cu astfel de cutremure, chiar și în zone care nu erau obișnuite

ADVERTISEMENT

Cea mai mare temere pentru români rămâne un mare cutremur care se va produce inevitabil în zona Vrancea, asemănător cu marele seism din 1977. Experții au încercat de mai multe ori să prezică acest cutremur, cel mai cunoscut fiind profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Acesta e de părere că un astfel de cutremur ar putea să aibă loc în țara noastră cândva în 2040, iar vestea proastă ar fi că există momentan multe clădiri în București care s-ar putea prăbuși la un cutremur mare.

ADVERTISEMENT

”În jur de 2040 este posibil să avem în România un cutremur foarte mare. E greu să spui cu exactitate, să vorbești despre o ciclicitate. Trebuie să vorbești despre săptămâna, ziua, ora și anul. Nimeni nu este capabil să spună lucrul acesta cu exactitate.

Cutremurele noastre sunt puternic afectate de mișcarea Africii. Aceste cutremure care sunt se întâmplă din cauză că Africa se deplasează către Nord. Marea Mediterană va dispărea în câteva sute de mii de ani”, a zis Mărmureanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
Cine este manelistul Babasha, omul care a cântat alături de Coldplay la București
Cine este manelistul Babasha, omul care a cântat alături de Coldplay la București
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost...
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău”
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”