News

Cutremur violent în largul coastelor Japoniei. Seismul a avut magnitudinea 6

Mișcare seismică puternică în arhipelagul japonez. Centrul cutremurului puternic se află în apropiere de Fukushima
04.04.2024 | 08:21
Cutremur violent in largul coastelor Japoniei Seismul a avut magnitudinea 6
Cutremur de magnitudine 6 în estul Japoniei. Nu a fost raportată o alertă de tsunami. Sursa foto: News.ro
ADVERTISEMENT

O mișcare seismică puternică, cu o magnitudine de 6, a avut loc joi în estul arhipelagului japonez, conform informațiilor furnizate de US Geological Survey.

Cutremur puternic în Japonia

Nu s-a emis nicio avertizare de tsunami, conform declarațiilor agenției meteo japoneze. Centrul cutremurului a fost identificat în largul coastelor japoneze, la aproximativ 80 de kilometri de Minamisōma, în prefectura Fukushima.

ADVERTISEMENT

Evenimentul seismic a fost înregistrat la ora 12.16 și a fost precedat cu o oră mai devreme de un seism de magnitudine 4,4. Sursele media locale nu au menționat pagube imediate sau pierderi de vieți omenești.

Cutremurul, resimțit și în Tokyo, a survenit la o zi după un alt seism devastator în apropierea Taiwanului, care a cauzat decesul a nouă persoane și rănirea a peste 1.000 de oameni pe insulă, precum și importante daune materiale.

ADVERTISEMENT

Un seism devastator a avut loc și în Taiwan

Un cutremur major, cu o magnitudine de 7,7, a avut loc miercuri dimineața, pe 3 aprilie, în estul Taiwanului, marcând cel mai puternic seism înregistrat pe insulă în ultimii 25 de ani. Ca urmare, au murit nouă persoane și s-au emis alerte de tsunami în Japonia și Filipine.

Evenimentul seismic s-a produs la ora locală 07:58 a.m. (2:58, ora României), la o adâncime de 15,5 km, conform Administrației Meteorologice locale. Epicentrul a fost localizat la aproximativ 18 kilometri (11 mile) sud de orașul Hualien.

ADVERTISEMENT

Impactul cutremurului s-a resimțit și în Taipei, capitala Taiwanului, conform oficialilor Administrației Meteorologice. Într-o primă instanță, magnitudinea a fost estimată la 7,5, însă ulterior a fost revizuită la 7,7.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, cele mai recente fiind de magnitudini 5,7 și 5,2. Imaginile arată că zeci de clădiri s-au prăbușit în orașul Hualien, situat pe coasta estică a Taiwanului.

ADVERTISEMENT

Impactul cutremurului a fost resimțit și în alte țări precum Japonia, Filipine și China. Autoritățile din aceste țări au emis, de asemenea, alerte de tsunami, iar locuitorii din zonele de coastă au fost sfătuiți să se evacueze.

ADVERTISEMENT