Recunoscut ca unul dintre cei mai buni neurologi din România, Constantin Dulcan vine în ajutorul nostru cu sfaturi pentru a nu cădea în capcana propriilor noastre gânduri. Semnalul de alarmă are în vedere ce cuvinte folosim sau cum ne exprimăm pentru că astfel ne programăm negativ.
Neurologul Constantin Dulcan, în urma studiilor întreprinse în anii de carieră, a ajuns la concluzia că orice gând sau vorbă pe care o rostim ne poate afecta fericirea, și implicit viața. El susține chiar că putem îmbătrâni dacă repetăm în mod constant acest cuvânt.
”Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program.
Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul “nu”, toate acestea ne programează pe negativ”, a punctat profesorul Constantin Dulcan.
O altă problemă asupra căreia neurologul ne îndeamnă să reflectăm are legătură cu postura noastră defectuasă. Nu este deloc indicat să stăm cocoșați, așa cum nu este recomandat să muncim fără pauze. Profesorul Constantin Dulcan transmite că este nevoie de relaxare în mijlocul fiecărei zile, pentru că doar așa creierul va fi la capacitate maximă.
”Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea”, a declarat celebrul neurolog.
Medicul explică, de asemenea, că exercițiul zilnic va schimba ritmul respirației într-unul impus de propriul corp. Și, chiar dacă este văzută de mulți ca fiind inutilă, are o importanță imensă asupra sănătății fiecăruia dintre noi.
”Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie.
Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult”, mai adaugă reputatul Constantin Dulcan.