News

Dacia impresionează pe piața auto din Europa. Constructorul român a depășit la vânzări Skoda, Fiat și Citroen

Compania Dacia are rezultate excelente pe piața auto din Europa în luna noiembrie. Vânzările constructorului român le depășesc pe cele ale Skoda, Fiat și Citroen.
15.12.2022 | 11:07
Dacia impresioneaza pe piata auto din Europa Constructorul roman a depasit la vanzari Skoda Fiat si Citroen
Dacia, peste Skoda, Fiat și Citroen la vânzări pe piața europeană în luna noiembrie. Sursa foto: Dacia/Facebook
ADVERTISEMENT

Au fost date publicității cele mai recente cifre ale vânzărilor de pe piața auto din Europa pentru luna noiembrie a acestui an. Dacia înregistrează cifre excelente.

Dacia, peste Skoda, Fiat și Citroen la vânzări pe piața europeană în luna noiembrie

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) informează că vânzările de autoturisme pe piața europeană au înregistrat o creştere de două cifre în luna precedentă.

ADVERTISEMENT

Vestea cea mai bună este că marca Dacia a vândut mai multe autoturisme decât constructori precum Skoda, Fiat sau Citroen.

Conform datelor asociaţiei, citate de Agerpres, cei 16 mari constructori auto de pe continent au vândut 1,014 milioane de autoturisme.

ADVERTISEMENT

Mașinile au fost înmatriculate în Uniunea Europeană (UE), Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia).

Vorbim de o creştere de două cifre: 17,4% comparativ cu luna noiembrie a anului trecut. Per total, piaţa auto din UE a înregistrat un avans de 16,3% în ritm anual.

ADVERTISEMENT

Aproape 40 de mii de mașini Dacia vândute în noiembrie

În noiembrie, vânzările grupului Renault au crescut cu 2,1%, până la 88.178 unităţi. Dacă vorbim exclusiv despre vânzările de automobile marca Dacia, acestea au crescut cu 11,5% până la 39.802 de unităţi.

Constructorul român a depășit alte mărci importante din Europa. Astfel, luna trecută, pe piaţa auto din Europa au fost înmatriculate mai multe autoturisme marca Dacia decât Skoda (38.175 de unităţi), Fiat (31.469 de unităţi) sau Citroen (26.503 unităţi).

ADVERTISEMENT

În privința principalilor constructori auto, vânzările grupului Volkswagen au înregistrat o creştere semnificativă de 36,4% în luna noiembrie, graţie performanţelor mărcilor Volkswagen şi Audi. Vânzările grupului Stellantis au scăzut cu 1,1%.

Per total, în primele 11 luni ale acestui an, vânzările mașinilor produse de uzina Dacia au înregistrat o creştere cu 14%. În aceeași perioadă, majoritatea celorlalte mărci au înregistrat scăderi.

În total, 393.574 de automobile marca Dacia au fost înmatriculate în țările din Europa în primele 11 luni ale acestui an. Au fost devansate înmatriculările unor mărci de renume precum Fiat, Citroen, Opel sau Seat.

ADVERTISEMENT