News

Dacian Cioloş se teme de o alianță electorală PSD – PNL. ”Așa încep regimurile autoritare”

Dacian Cioloș, fost premier al României, dă de înțeles că se teme de o alianță electorală PSD - PNL. Spune că ”așa încep regimurile autoritare”.
20.02.2024 | 15:56
Dacian Ciolos se teme de o alianta electorala PSD  PNL Asa incep regimurile autoritare
Dacian Cioloș comentează posibilitatea unei alianțe PSD - PNL: ”Cam așa încep regimurile autoritare”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, fost premier al României, în prezent europarlamentar, se teme de o alianță electorală între rivalii politici de la PSD și PNL. În opinia sa, ”așa încep regimurile autoritare”.

Dacian Cioloș comentează posibilitatea unei alianțe PSD – PNL: ”Cam așa încep regimurile autoritare”

O alianță electorală PSD – PNL este tot mai aproape de a prinde contur. Marți, de la cel mai înalt nivel, o astfel de informație a prins rădăcini. Premierul Marcel Ciolacu a spus că este ”ferm convins” că miercuri va face un anunț cu privire la cele patru rânduri de alegeri din acest an.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre negocierile cu partenerii de la PNL, liderul PSD a adus în discuție o posibilă alianță politică sau electorală, care să aducă stabilitate României împotriva extremismului.

Precizările primului-ministru nu au rămas fără ecou. Europarlamentarul Dacian Cioloș este de părere că anunțul lui Marcel Ciolacu privind o eventuală alianţă PSD – PNL reprezintă începutul unui regim ”autoritar”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, fostul premier al României vede și o rază de speranță pentru opoziție. Cioloș spune că ”jongleriile politice” pe care le gândesc liderii acestor partide pentru ”a-şi cimenta autoritatea” pot fi întoarse la scrutinele din 2024.

După ce politicienii au dezbătut săptămâni în șir pe tema comasării alegerilor, domnul Ciolacu ne anunță azi și comasarea PSD cu PNL, pentru că ‘dacă ajungi în anumite funcții de stat trebuie să decizi ce e mai bine pentru România’.

ADVERTISEMENT

Cam așa încep regimurile autoritare, când cei ajunși într-o funcție de putere consideră de la un moment dat că ‘eu sunt poporul’ și ‘eu știu cel mai bine ce vor oamenii’.

Din păcate pentru Marcel Ciolacu și din fericire pentru România, încă avem alegeri în acest an. Jongleriile politice pe care le gândesc liderii pentru a-și cimenta autoritatea pot fi dejucate la vot. Fricoșii din capul statului uită că românii au o mare aversiune pentru partidul-stat care controlează tot”, scrie Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Miercuri, zi decisivă pentru comasarea alegerilor și pentru o posibilă alianță PSD – PNL

Miercuri, 20 februarie, coaliţia de guvernare ar putea lua decizii importante cu privire la organizarea alegerilor. Marți,  premierul Marcel Ciolacu a menţionat că una dintre soluţii este şi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României.

Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem.

Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (n.r. a PSD cu PNL) care va da stabilitatea României”, a declarat Ciolacu, marţi, la Palatul Parlamentului.

ADVERTISEMENT