News

Premierul confirmă o posibilă alianță electorală PSD-PNL. Marcel Ciolacu: „Doresc mâine să anunţ tot calendarul alegerilor”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut noi declarații, marți, confirmând o posibilă alianță electorală PSD-PNL, pentru a oferi stabilitate țării.
20.02.2024 | 14:41
Premierul confirma o posibila alianta electorala PSDPNL Marcel Ciolacu Doresc maine sa anunt tot calendarul alegerilor
Premierul confirmă o posibilă alianță electorală PSD-PNL. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a făcut noi declarații, marți, confirmând o posibilă alianță electorală PSD-PNL. Șeful Guvernului spune că decizia va fi luată pentru viitorul țării și pentru a oferi stabilitate României.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianță electorală PSD-PNL

Totodată, prim-ministrul a dezvăluit că miercuri vrea să anunțe tot calendarul alegerilor. A ținut să puncteze faptul că hotărârea va fi luată împreună cu Nicolae Ciucă și că nu ar exista o negociere pe funcții.

ADVERTISEMENT

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă, vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect ca în timpul unor negocieri şi unor discuţii eu să vă spun cum se va face.

Eu vreau să iau, împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă, cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii, viitorul României şi stabilitatea României”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Coaliția vrea să apere România de extremism

Premierul a evidențiat faptul că extremismul a căpătat amploare în România. De altfel, liderii PSD și PNL ar căuta o soluție pentru a apăra țara de formațiunile extremiste, făcând aluzie la ceea ce se întâmplă în Rusia.

Marcel Ciolacu spune că România trebuie să rămână liberă, „într-o Europă liberă” și că nu își dorește ca politicienii „să moară subit prin pușcării sau otrăviți”, făcând astfel referire la decesul lui Aleksei Navalnîi, cel mai puternic opozant al președintelui rus, Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ciolacu a spus că una dintre soluții o reprezintă formarea unei alianțe electorale sau politice. „Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitatea României.

Ce spun cu certitudine, şi vă spun ca prim-ministru, eu doresc mâne să anunţ tot calendarul de alegeri”, a declarat premierul. De asemenea, Marcel Ciolacu spune că sunt șanse foarte mici ca alegerile parlamentare să fie comasate cu cele prezidențiale, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Despre posibilitatea ca cele două partide să aibă un candidat comun, liderul Executivului a declarat: „Îmi doresc ca cele două partide să vină cu două programe, le avem deja, în ceea ce priveşte o stabilitate a României”.

ADVERTISEMENT