News

Dan Barna: “Florin Cîțu și Marcel Ciolacu conduc România”. Ce spune despre scandalul de astăzi din Parlament

Dan Barna, fostul viceprim-ministru al României, a vorbit joi despre scandalul din Parlament și despre actuala criză politică, declarând: "Florin Cîțu și Marcel Ciolacu conduc România".
09.09.2021 | 22:24
Dan Barna Florin Citu si Marcel Ciolacu conduc Romania Ce spune despre scandalul de astazi din Parlament
ADVERTISEMENT

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat joi că nu regretă nimic din ce s-a întâmplat astăzi în Parlament, declarând că s-a făcut dreptate.

În momentul citirii moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Cîțu s-a creat un scandal între Florin Roman, PNL și liderul AUR, George Simion.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Florin Cîțu și Marcel Ciolacu conduc România”

Cosmin Prelipceanu: “Cine a făcut circul de astăzi din Parlament?”

Dan Barna: “E greu de zis, a fost o încercare ridicolă a domnului Roman de a implementa un nou tip de parlamentarism, de a te băga în față, a fost un lucru abuziv care a creat revoltă și nemulțumire.”

Cosmin Prelipceanu: “Ați văzut și ce făcea președintele AUR?”

Dan Barna: “Filma, în general filmează.”

Cosmin Prelipceanu: “E parte din povestea asta?”

Dan Barna: “Aici nu am nicio formă de rezervă, sunt împotriva oricărei forme de agresiune fizică și verbală. Poziția USR este că trebuie să fie respectate regulile. Nimic din ce înseamnă agresiune sau încălcare a regulamentelor sau a Constituției nu va avea sprijinul USR PLUS.

ADVERTISEMENT

Domnul Roman a încercat să confiște o ședință pe care nu avea dreptul să o conducă. Am văzut astăzi coaliția funcțională Ciolacu-PNL, echipa câștigătoare a lui Florin Cîțu îl are și pe Marcel Ciolacu. Florin Cîțu și cu Marcel Ciolacu conduc în tandem România.

S-a respins cerința de a se respecta calendarul moțiunii, am propus să se voteze la trei zile, conform Constituției. Nu s-a aprobat.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Ce semnificație are pentru dumneavoastră retragerea lui Ludovic Orban?”

Dan Barna: “Era într-o situație dificilă, e o decizie pe care a luat-o, există acest drept al președintelui Camerei să își delege obligațiile.

E dreptul domniei sale, cât timp respectăm regulamentul Camerei și Senatului, cât timp această moțiune este supusă la vot, PSD poate să voteze acest Guvern, este dreptul lor.

ADVERTISEMENT

Se încalcă teribil statul de drept și democrația, se inventează ideea că semnăturile sunt valabile doar după congresul PNL, facem o grămadă de abuzuri doar pentru că avem un premier care nu a înțeles că a pierdut sprijinul politic.”

Cosmin Prelipceanu: “Negociați cu PSD?”

Dan Barna: “Nu, ideea că noi, USR, am negocia cu PSD premierul este una ridicolă. Noi am zis foarte clar că această coaliție poate să continue cu un premier capabil.

Insinuarea lui Florin Cîțu este mincinoasă, toată lumea vede realitatea. Poate și eu mă visez noaptea Superman, dar sună ceasul și îmi revin.”

ADVERTISEMENT