ADVERTISEMENT
News

Dan Barna le promite elevilor transport gratuit. ”E un lucru bun când tinerii își cunosc drepturile”

Autor: Robert Cristea | 12.02.2021 | 08:18
Dan Barna le promite elevilor transport gratuit. ”E un lucru bun când tinerii își cunosc drepturile”
Dan Barna, afirmație neinspirată în apărarea lui Vlad Voiculescu: ”Este sub un tir din toate direcțiile”. Sursa foto: hepta.ro

Dan Barna le promite elevilor că vor beneficia în continuare de transport feroviar gratuit și a lăudat inițiativa tinerilor de a se bate pentru drepturile lor.

ADVERTISEMENT

Vicepremierul s-a întâlnit, joi, 11 februarie, cu o parte din membrii Consiliului Național al Elevilor care au protestat în fața Guvernului față de eliminarea transportului gratuit.

Miercuri, premierul Florin Cîțu anunțase la finalul ședinței de Guvern că studenții vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul. Acesta a dat exemple din alte țări europene care nu acordă gratuitate.

ADVERTISEMENT

Dan Barna îi asigură pe elevi că vor avea transport gratuit

„I-am asigurat că vor beneficia în continuare de gratuitate și că Guvernul ține cont în noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetiști de a ajunge la școală și de dificultatea cu care mulți elevi se confruntă când vine vorba de a călători din localitatea de domiciliu spre localitatea unde învață”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul a mai discutat cu tinerii și pe tema criteriilor programului Euro 200 de achiziție de calculatoare de către elevi.

Totodată, s-a vorbit despre sistemul de burse școlare și cum poate acesta să fie îmbunătățit din perspectiva elevilor.

ADVERTISEMENT

„Ca o notă personală, e întotdeauna un lucru bun când tinerii nu numai că își cunosc drepturile dar găsesc timpul și energia să discute și să argumenteze despre ele.

Întâlnirea de azi (joi – n.r.) mi-a dat speranță. E un semn că țara asta are un viitor și acesta va fi mai bun decât trecutul ei”, a mai spus Dan Barna.

ADVERTISEMENT

Vicepremierul Kelemen Hunor a transmis joi că decizia de eliminare a gratuității pe tren pentru studenți nu a fost încă luată și că discuțiile continuă la ministerele de resort.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!