News

Dan Barna le promite elevilor transport gratuit. ”E un lucru bun când tinerii își cunosc drepturile”

12.02.2021 | 08:18
Dan Barna le promite elevilor transport gratuit E un lucru bun cand tinerii isi cunosc drepturile
ADVERTISEMENT

Dan Barna le promite elevilor că vor beneficia în continuare de transport feroviar gratuit și a lăudat inițiativa tinerilor de a se bate pentru drepturile lor.

Vicepremierul s-a întâlnit, joi, 11 februarie, cu o parte din membrii Consiliului Național al Elevilor care au protestat în fața Guvernului față de eliminarea transportului gratuit.

ADVERTISEMENT

Miercuri, premierul Florin Cîțu anunțase la finalul ședinței de Guvern că studenții vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul. Acesta a dat exemple din alte țări europene care nu acordă gratuitate.

Dan Barna îi asigură pe elevi că vor avea transport gratuit

„I-am asigurat că vor beneficia în continuare de gratuitate și că Guvernul ține cont în noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetiști de a ajunge la școală și de dificultatea cu care mulți elevi se confruntă când vine vorba de a călători din localitatea de domiciliu spre localitatea unde învață”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul a mai discutat cu tinerii și pe tema criteriilor programului Euro 200 de achiziție de calculatoare de către elevi.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a vorbit despre sistemul de burse școlare și cum poate acesta să fie îmbunătățit din perspectiva elevilor.

„Ca o notă personală, e întotdeauna un lucru bun când tinerii nu numai că își cunosc drepturile dar găsesc timpul și energia să discute și să argumenteze despre ele.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea de azi (joi – n.r.) mi-a dat speranță. E un semn că țara asta are un viitor și acesta va fi mai bun decât trecutul ei”, a mai spus Dan Barna.

Vicepremierul Kelemen Hunor a transmis joi că decizia de eliminare a gratuității pe tren pentru studenți nu a fost încă luată și că discuțiile continuă la ministerele de resort.

ADVERTISEMENT