News

Dan Barna: “PNL și președintele Iohannis au votat pentru guvernarea PNL – Marcel Ciolacu – PSD

Dan Barna, fost vicepremier, a vorbit joi la Digi24 despre desemnarea lui Nicolae Ciucă în poziția de premier, declarând: "PNL și Iohannis au votat pentru guvernarea PNL - Marcel Ciolacu - PSD"
21.10.2021 | 21:26
Dan Barna PNL si presedintele Iohannis au votat pentru guvernarea PNL  Marcel Ciolacu  PSD
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, președintele României, l-a desemnat în poziția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă, iar acesta va forma un Guvern minoritar alături de UDMR, cu care apoi se va duce în Parlament pentru a obține un vot de încredere.

UDMR și PNL își vor îmărți ministerele la care USR a renunțat în momentul în care miniștrii și-au dat demisia din cabinetul Florin Cîțu, cel care a fost ulterior demis prin moțiune de cenzură.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Președintele Iohannis și PNL au votat pentru guvernarea PNL – Marcel Ciolacu – PSD”

Președintele partidului, Dacian Cioloș, l-a sunat pe președintele PNL și acesta i-a spus că va merge în Parlament cu un Guvern minoritar, deoarece a susținut sprijinul PSD. A fost o comunicare cât se poate de formală a președintelui PNL către Dacian Cioloș prin care ne-a spus acest lucru.

În realitate, în toată această criză, au existat două variante: fie PNL continuă cu PSD colaborarea USL 2., fie reface coaliția.

ADVERTISEMENT

Decizia PNL a fost să continue cu PSD, o colaborare care deja funcționează de peste o lună și jumătate, ne aducem aminte ce s-a întâmplat în comisiile parlamentare când a fost vorba de moțiunea de cenzură.

USR va intra în opoziție, suntem deja în opoziție, vom fi un partid de opoziție care va susține în mod activ proiectele de care România are nevoie.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu este nicio remisă. Ce putem să facem față de un Guvern care are o majoritate? Puțin probabil să votăm un astfel de Guvern.

Președintele a comunicat ceea ce a comunicat și în spațiul public, că PNL a venit cu altă propunere de premier, în persoana domnului Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Faptul că Florin Cîțu nu va mai fi premier este un lucru bun pentru România. are că astăzi se finalizează un plan de mai de lungă durată de a extrage USR de la guvernare.

Intrăm în aceeași logică de guvernare USL 2.0 pe care România a mai cunoscut-o și nu a fost una de bun augur.

Din păcate, în prima linie a PNL a câștigat aria care susține mai degrabă logica de tip USL. PNL și președintele Iohannis au votat pentru guvernarea PNL – Marcel Ciolacu – PSD.

Eu sper ca acest Guvern să performeze pe ceea ce înseamnă criză, dar reformele nu se pot întâmpla pe o asemenea construcție de guvernare.

Cel mai simplu este să te dai bătut, din fericire USR nu are această slăbiciune, vom face tot posibilul pentru a reveni cât se poate de repede la guvernare, deoarece România are nevoie de reformă”, a declarat Dan Barna la Digi24.

ADVERTISEMENT