Life

Dan Bittman nu susține boicotarea Austriei după votul pentru Schengen și vrea difuzarea Concertului de la Viena: „Nu trebuie cultivată ura și vrajba”

Dan Bittman nu susține boicotarea Austriei după votul pentru Schengen, în care țara a votat contra României. Ce spune despre Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice.
15.12.2022 | 15:31
Dan Bittman nu sustine boicotarea Austriei dupa votul pentru Schengen si vrea difuzarea Concertului de la Viena Nu trebuie cultivata ura si vrajba
Dan Bittman nu susține boicotarea Austriei după votul pentru Schengen. Foto Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Dan Bittman a precizat că nu susține boicotarea Austriei după ce țara a votat împotriva intrării României în Schengen.

Dan Bittman nu susține boicotarea Austriei după votul pentru Schengen

Artistul spune că România culege roadele pe care le-a semănat în această perioadă, după ani de zile, iar deciziile politice nu ar trebui să ducă la vrajba între oameni.

ADVERTISEMENT

Astfel, Dan Bittman nu se alătură celor care susțin boicotarea Austriei și crede că inclusiv Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena ar trebui televizat pe postul public.

Dan Bittman mai spune că oamenii nu ar trebuie să aibă și nici să caute motive să se urască unul pe altul, chiar dacă Austria a votat împotriva intrării în Spațiul Schengen a României.

ADVERTISEMENT

„Cred că ar trebui să fie difuzat în continuare Concertul de la Viena. Nu trebuie cultivată ura și vrajba.

România culege astăzi roadele a ceea ce a sădit în acești ani. Arta, sportul și oamenii simpli și nesimpli în general nu au motive să se urască”, a spus Dan Bittman, conform DC News.

ADVERTISEMENT

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena, cel mai faimos din lume

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena este cel mai celebru din lume și este difuzat în 92 de țări. An de an, acesta este urmărit de circa 50 de milioane de oameni care stau în fața micului ecran.

Istoria acestui concert este una veche, care a început pe 31 decembrie 1939. Primul concert a fost dirijat de Clemens Krauss și inițiat de Joseph Goebbels, din funcția sa de ministru al Propagandei Publice în timpul regimului nazist din anul 1933 până în 1945.

ADVERTISEMENT

Iar de atunci, Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena a devenit o tradiție neîntreruptă, având loc an de an pe 1 ianuarie, dimineața. El a fost susținut inclusiv în pandemie, dar în condiții mai speciale.

ADVERTISEMENT