News

Cât câștigă Dan Darabont ca director la Banca Națională. Fostul primar al Sectorului 6 lucrează la Direcția Patrimoniu și Investiții

Fost primar al Sectorului 6 al Capitalei, Dan Darabont ocupă în prezent funcția de director în cadrul Direcției Patrimoniu și Investiții a Băncii Naționale a României. Soția lui Darabont e medic la Spitalul Universitar.
30.11.2021 | 11:02
Cat castiga Dan Darabont ca director la Banca Nationala Fostul primar al Sectorului 6 lucreaza la Directia Patrimoniu si Investitii
Fost primar al Sectorului 6, Dan Darabont lucrează acum în cadrul Băncii Naționale a României
ADVERTISEMENT

Potrivit CV-ului său, Dan Darabont (57 de ani) este doctor în științe inginerești la Universitatea din Petroșani și absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnice din Capitală (1990). Între 1986 și 1994, Darabont a lucrat la Institutul de Cercetări Științifice pentru Protecția Muncii.

În 1998, Dan Darabont a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, iar în 2013, Colegiul Naţional de Informaţii – Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”.

ADVERTISEMENT

Tehnician, inginer și cercetător științific, Dan Darabont – membru fondator al PSD – a ajuns în atenția marelui public în 1996, când a devenit viceprimar al Sectorului 6 din București.

Darabont a fost și prefect, și viceprimar al Capitalei

Apoi, între 2000 și 2004, politicianul a mai urcat o treaptă în carieră și a ajuns primar al Sectorului 6. Între 2004 și 2005, Darabont a ocupat funcția de prefect al Capitalei, pentru ca din toamna lui 2010 până în vara lui 2012 să activeze în cadrul Băncii Naționale a României.

ADVERTISEMENT

După perioada în care a lucrat la BNR, Darabont s-a reîntors în cadrul administrației locale, devenind viceprimar al Capitalei în intervalul iulie 2012-martie 2016, ca reprezentant al Partidului Social-Democrat.

De cinci ani, Dan Darabont a revenit cu serviciul în cadrul Băncii Naționale a României, unde ocupă în prezent funcția de director la Direcția Patrimoniu și Investiții a instituției condusă încă din 1990 de guvernatorul Mugur Isărescu.

ADVERTISEMENT

Soția lui Dan Darabont e specialistă în cardiologie

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă în vara acestui an, Dan Darabont și soția lui, Roxana Oana, dețin un teren intravilan de 1.506 metri pătrați în Curtea de Argeș, achiziționat în 2002. Cuplul are și două apartamente în București și o casă de vacanță în Curtea de Argeș, cu o suprafață locuibilă de 140 metri pătrați.

În conturi bancare, Dan Darabont deține circa 28.000 lei, 8.700 dolari și circa 31.000 euro. Fostul primar al Sectorului 6 declară și că a împrumutat în nume personal pe Volintiru Mihai cu suma de 25.000 euro.

ADVERTISEMENT

Șef secție Cardiologie la Spitalul Universitar de Urgență, soția lui Dan Darabont încasează anual suma de 120.805 lei, la care se adaugă alți 108.910 lei pe an, proveniți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.

Dan Darabont câștigă anual la BNR peste un sfert de milion de lei

Pentru munca depusă în cadrul direcției Patrimoniu și Investiții de la BNR, Dan Darabont încasează un venit anual de 252.345 lei. În plus, Darabont mai câștigă 16.426 lei pe an, virați din conturile Primăriei Capitalei.

Dacă fostul primar a mai câștigat, în ultimul an fiscal, și 10.042 lei, cu titlul de ”dividende nete” de la o societate comercială, soția lui Darabont a mai adus și ea în casă alți 5.050 lei, cu titlul de ”servicii medicale și de consultanță medicală”.

De remarcat că în declarația de avere a lui Dan Darabont nu apare venitul pe care îl încasează de la BNR, fiind probabil secretizat, numai că în declarația similară a soției sale, medic cardiolog, salariul anual al fostului primar apare fără nici o problemă!

ADVERTISEMENT