Life

Dan Negru, despre moartea unui mare inventator: “Ai noștri au ratat știrea asta”

11.03.2021 | 08:21
Dan Negru despre moartea unui mare inventator Ai nostri au ratat stirea asta
ADVERTISEMENT

Dan Negru a vorbit despre moartea unui mare inventator de origine olandeză despre care presa din țara noastră nu a scris mai nimic. Prezentatorul de la Antena 1 a adus în discuție și obiectele brevetate de acesta. 

Mai exact, este vorba de Lou Ottens, care lucra pentru o celebră companie de electronice. Inginerul, care a inventat caseta audio și a ajutat mai târziu la dezvoltarea tehnologiei pentru compact disc (CD), a încetat din viață la 94 de ani.

ADVERTISEMENT

Celebrul inginer a murit weekend-ul trecut în orașul său natal, Duizel, acolo unde se retrăsese în urmă cu câțiva ani. Prezentatorul Dan Negru ne amintește că Lou Ottens a refuzat în ultima perioadă să ofere interviuri, invențiile sale transformând complet felul în care oamenii ascultă muzică.

Dan Negru, despre Lou Ottens, cel mai mare inventator olandez

„Ai noștri au ratat știrea asta… Obiectele din mâna mea, caseta audio și cd-ul au fost inventate de același om: Lou Ottens, un olandez angajat la Phillips. Invențiile lui au revoluționat industria showbizului.

ADVERTISEMENT

Am cărat după mine casete și cd-uri și încă le am acasă, aranjate în cutii, în pod. Le-or arunca ăia mici ai mei, cândva. 

Modest, Lou Ottens a trăit retras în casa lui din Duizel refuzând interviuri și publicitate. Zilele trecute a ajuns știre: a murit. Avea 94 ani”, a scris Dan Negru pe Instagram, în dreptul unei imagini.

ADVERTISEMENT

Regretatul inventator olandez a început să lucreze pentru Philips undeva în jurul anilor 1960, când împreună cu echipa sa a dezvoltat caseta audio. A devenit șeful departamentului de dezvoltare de produs, iar trei ani mai târziu avea să participe la târgul pentru electronice Berlin Radio.

Invenția lui Lou Ottens a devenit un succes de renume mondial, însă nu s-a oprit aici și a continuat cu altele. După ce invenția a fost confirmată și patentată, cu ajutorul lui Philips și Sony, creația inginerului olandez a ajuns să fie reprodusă în diverse forme de companii japoneze.

ADVERTISEMENT

Lou Ottens a lucrat și la dezvoltarea CD-ului, care s-a vândut în număr foarte mare în întreaga lume. Cel mai mare regret al inginerului a fost faptul că walkman-ul avea să fie creat de Sony, nu de compania Philips la care lucra de ani buni.

ADVERTISEMENT