Life

Dan Negru, gafă în Japonia. Ce a postat prezentatorul TV: “Singurul lor munte”

Dan Negru a făcut o gafă în Japonia. Ce a postat prezentatorul TV pe rețelele de socializare și cum a transmis o informație greșită.
04.07.2023 | 22:21
Dan Negru gafa in Japonia Ce a postat prezentatorul TV Singurul lor munte
Dan Negru a făcut o gafă pe rețelele de socializare. foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dan Negru a făcut o gafă de proporții în Japonia. Prezentatorul se află acolo în concediu și a postat o informație care s-a dovedit a fi greșită.

Dan Negru a făcut o gafă pe rețelele de socializare

Prezentatorul de televiziune a vorbit despre Japonia și a spus că în acesta singurul munte este Muntele Fuji. Doar că, în realitate, în Japonia există o mulțime de lanțuri muntoase, dar acesta este cel mai înalt și cel mai cunoscut.

ADVERTISEMENT

În postarea făcută pe rețelele de socializare, Dan Negru vorbește despre faptul că japonezii au reușit să facă o adevărată legendă din „singurul munte” de pe teritoriul lor.

Există numeroși munți în Japonia, ba chiar țara este în proporție de aproximativ 75% acoperită numai de munți. De altfel, unii dintre cei mai faimoși sunt Hida, Kiso și Akaishi, care formează “Alpii Japonezi”.

ADVERTISEMENT

În schimb, Muntele Fuji este cel mai înalt din Japonia, de 3776 metri, fiind, de fapt, un vulcan. Locul este considerat sacru în Țara Soarelui Răsare și este printre cei mai escaladați munți din întreaga lume.

„Mă uit cu “ciudă” la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu-avem abțibildul ăsta”, scria Dan Negru.

ADVERTISEMENT

Dan Negru, cuvinte de laudă pentru japonezi

Dan Negru vorbea despre cum japonezii au reușit să facă cunoscut acest munte. Acesta a spus că ei au cumpărat publicitate și au reușit să promoveze acest loc special din țara lor.

În schimb, în România, turismul e „paradisul hoților”, după cum spune același Dan Negru.

„Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară apoi i-am băgat în pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula care e invenția unui scriitor irlandez, Bram Stocker.

ADVERTISEMENT

La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi. Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială”, a scris Dan Negru.

ADVERTISEMENT
Tags: