Life

Dan Negru, mesaj trist în ziua în care este aniversat Mihai Eminescu. Ce s-a ales de locul din București frecventat de poet

Dan Negru, profund dezamăgit de modul în care sunt păstrate valorile culturale la noi în țară. Ce mesaj le-a transmis tuturor românilor
15.01.2024 | 11:54
Dan Negru mesaj trist in ziua in care este aniversat Mihai Eminescu Ce sa ales de locul din Bucuresti frecventat de poet
Dan Negru, mesaj pentru toți românii de ziua lui Mihai Eminescu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dan Negru este unul dintre jurnaliștii foarte activi, inclusiv în online. Azi, în ziua în care românii îl sărbătoresc pe marele poet Mihai Eminescu, Negru a vrut să prezinte realitatea, așa cum este ea. Din păcate, nu multe locuri care amintesc de Eminescu mai sunt în starea lor de odinioară.

Dan Negru a vizitat locul unde a trăit Mihai Eminescu

Dan Negru se numără printre cei mai informați jurnaliști de la noi din țară. Ori de câte ori are ocazia, acesta aduce în fața fanilor din online subiecte de actualitate. De data asta, personajul principal al zilei a fost nimeni altul decât Mihai Eminescu.

ADVERTISEMENT

Marele poet este un adevărat simbol pentru cultura românească. Opera sa este nemuritoare, spre deosebire de locurile care amintesc de el și care s-au transformat radical de-a lungul timpului.

Dan Negru se plimba prin Centrul Vechi al Capitalei, atunci când și-a amintit de locul în care a lucrat multă vreme Mihai Eminescu. Din păcate, nimic nu mai amintește de vremurile acelea.

ADVERTISEMENT

În prezent, clădirea unde Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul ”Timpul” a devenit un supermarket. Dan Negru nu s-a ferit să își exprime dezamăgirea față de acest aspect, având în vedere că locul era plin de istorie.

”Pe prăvălia asta, pe minimarketul ăsta, printre gogoși și zarzavaturi e amintirea lui Eminescu”, a spus jurnalistul.

ADVERTISEMENT

 

Marele poet a fost dat uitării chiar în centrul Capitalei

Singurul lucru care mai amintește de Mihai Eminescu este o simplă plăcuță poziționată la intrarea în magazin. Acesta le reamintește tuturor că acolo, vreme de un an, între 1880 și 1881 a lucrat poetul la faimoasa redacție ”Timpul”.

Dincolo de dezamăgirea resimțită, Dan Negru a vrut să le transmită și autorităților un mesaj. Jurnalistul este consternat de ceea ce se întâmplă și i se pare de neacceptat faptul că nimeni nu are grijă de valorile țării.

ADVERTISEMENT

Azi, pe 15 ianuarie, poetul este aniversat la nivelul întregi țări, dar puțini sunt cei care se preocupă cu adevărat de amintirea poetului. Sunt foarte multe locuri în care Mihai Eminescu a lucrat sau pe care le-a tranzitat, iar acum sunt simple ruine.

Cu un gust profund amar, Dan Negru le-a transmis și fanilor un mesaj, citând chiar din Mihai Eminescu. Vorbele sale au subliniat, încă o dată, cât de nepăsători suntem față de valorile care au dat identitate țării.

”«Totul ia timp și timpul ia tot», zicea Eminescu! Ăștia suntem! Eminescu printre zarzavaturi și gume de mestecat. Hai la mulți ani de 15 ianuarie!”, a spus Dan Negru pe Facebool.

ADVERTISEMENT
Tags: