Life

Dan Negru, semnal de alarmă în legătură cu televiziunea din România: “La noi, Răduleasca sau Marin sunt babe”

Dan Negru a vorbit despre televiziunea din România și a tras un semnal de alarmă. Ce spune despre vedetele care au înaintat în vârstă.
27.10.2022 | 09:44
Dan Negru semnal de alarma in legatura cu televiziunea din Romania La noi Raduleasca sau Marin sunt babe
Ce spune Dan Negru despre televiziunea din România. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dan Negru (51 de ani) a vorbit despre ceea ce se întâmplă în televiziunea din România. Pezentatorul a tras un semnal de alarmă în legătură cu media de vârstă a vedetelor TV de la noi din țară.

Dan Negru, semnal de alarmă în legătură cu televiziunea din România. De ce este dezamăgit prezentatorul

La începutul acestui an, Dan Negru a făcut o schimbare la care puțini se așteptau. După mai bine de 20 de ani de colaborare cu Antena 1, prezentatorul s-a mutat la Kanal D, acolo unde a început să prezinte emisiunea Jocul Cuvintelor, iar acum Tu Urmezi, ambele fiind quiz show-uri foarte apreciate de telespectatori.

ADVERTISEMENT

Dan Negru este în continuare apreciat pe micile ecrane, dovadă fiind și premiul pe care tocmai l-a primit. Prezentatorul TV a primit trofeul pentru Personalitatea media a anului 2022 în România.

“Regele audiențelor” compară industria media din România cu cea din SUA, făcând referire la vârsta vedetelor de peste Ocean.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul consideră că marile vedete de televiziune, cum ar fi Ellen DeGeneres (64 de ani) sau Larry King, care a murit la 87 de ani, în 2021, și-ar fi încheiat de mult timp carierele pe micile ecrane dacă ar fi fost în România.

Dan Negru a spus despre colegele sale de breaslă, Mihaela Rădulescu (53 de ani) și Andreea Marin (47 de ani), că sunt “babe”. Acesta s-a referit la faptul că cele două nu au mai primit de ceva timp proiecte la TV și că au fost apreciate cât au fost mai tinere.

ADVERTISEMENT

“Asta cu Personalitatea anului, acum vorbesc serios, România e lovită de discriminare de vârstă, crede-mă. În lumea civilizată a televiziunii, oamenii de peste 50 de ani n-au o problemă în a face televiziune. La noi o au.

Larry King s-a apucat de televiziune la 50 de ani. La noi, Răduleasca sau Marin sunt ‘babe’! Ellen de la celebrul show american are 64 de ani. Știi vreo prezentatoare de 64 de ani din România?”, a declarat Dan Negru pentru cancan.ro.

ADVERTISEMENT

“Televiziunea e lovită de discriminare de vârstă”

Andreea Esca a împlinit 50 de ani la finalul lui august, însă este în continuare una dintre cele mai apreciate vedete de televiziune.

Vedeta ar dedica toate premiile primite până acum celor care au mai mult de 45 de ani. Dan Negru consideră că în România televiziunea face discriminare pe baza vârstei, fiind mai căutate persoanele tinere, fără experiență.

“Andreea (n.r. Esca) e singura care are o relativă maturitate.

Dacă aș dedica cuiva toate premiile pe care le-am primit vreodată, ar fi oamenilor trecuți de 45 de ani, pentru că nu e ușor să faci televiziune într-o țară în care televiziunea e lovită de discriminare de vârstă.

N-o zice nimeni asta, eu o zic, n-am ce să pierd! (…)

E mai ușor să angajezi un copil de 19 ani, de 20 de ani, decât un matur care are experiență și pe care trebuie să îl plătești cu alți bani. Se întâmplă din ieftineală, din costuri.”, a mai spus vedeta pentru sursa citată.

Dan Negru a mai spus că acest fenomen se datorează și faptului că țara noastră a ratat “Epoca de Aur” a televiziunii, făcând referire la faptul că oamenii nu prea aveau ce să vadă la TV în comunism.

“Și da, se poate întâmpla și din tradiție. România a ratat ‘Golden Age’-ul televiziunii mondiale, a fost în anii ’80, atunci aveam două ore de emisie.

Noi am avut televiziune câțiva ani, după ’95-’98!”, a adăugat el.

Dan Negru a vorbit și despre faptul că în România sunt invitați la TV și influenceri din medul online. Dan Negru spune că în SUA nu s-ar întâmpla așa, deoarece televiziunea are propriul public, la fel și online-ul.

ADVERTISEMENT
Tags: