Sport

Dan Petrescu surprinde înaintea duelului cu Randers din Conference League: „Avem 90% șanse să ne calificăm”

Dan Petrescu debordează de optimism înaintea meciului cu Randers din Conference League: „Avem 90% șanse să ne calificăm”, susține tehnicianul campioanei României.
23.11.2021 | 13:49
Dan Petrescu surprinde inaintea duelului cu Randers din Conference League Avem 90 sanse sa ne calificam
ADVERTISEMENT

Deși CFR Cluj ocupă ultimul loc în Grupa D din Conference League, cu doar un singur punct și două meciuri rămase de disputat, Dan Petrescu nu și-a pierdut speranța într-o calificare miraculoasă în primăvara europeană. Ba chiar e mai optimist ca oricând.

Avem 90% șanse să ne calificăm de pe locul 2”, anunță tehnicianul ardelenilor, cu mențiunea că un asemenea scenariu nu poate deveni realitate decât în cazul în care echipa reușește să câștige duelurile cu Randers (în deplasare) și Jablonec (pe teren propriu). Primul este programat joi, 25 noiembrie, la ora 22:00, în Danemarca.

ADVERTISEMENT

Totul depinde, însă, de liderul grupei AZ Alkmaar. Dacă Jablonec nu va obține mai mult de un punct în Olanda, „finala” pentru locul doi se va disputa în Gruia, pe 9 decembrie, la 19:45.

Dan Petrescu încă speră la calificarea CFR-ului în primăvara europeană

Dacă avem șanse matematice, trebuie să încercăm. Suntem conștienți că locul 3 din Danemarca este o echipă bună, are un joc excelent. Dacă vom câștiga 6 puncte, avem 90% șanse să ne calificăm de pe locul 2.

ADVERTISEMENT

Am văzut şi clasamentul, suntem încă în viaţă pentru locul doi. Dar pentru asta trebuie să câştigăm ambele meciuri şi dacă vom câştiga, suntem pe locul doi, ceea ce ar fi extraordinar.

Fizic arătăm foarte bine, de mult nu am mai arătat aşa de bine şi asta îmi dă speranţe pentru viitor. Din fericire, mai avem şanse. Dacă vom câştiga următoarele două meciuri rămânem în viaţă, dacă le vom câştiga nu avem cum să nu ne calificăm.

ADVERTISEMENT

Normal că Alkmaar va juca următoarele două meciuri să le câştige. Am vorbit şi cu antrenorul, ei merg să câştige”, a declarat Dan Petrescu înaintea meciului cu Randers.

 „Adversarii sunt foarte puternici în Conference League, peste nivelul campionatului nostru, iar noi suferim”

Deunăzi, tehnicianul trăgea, însă, un puternic semnal de alarmă cu privire la situația dramatică în care se află fotbalul românesc. Pe de altă parte, în campionatul intern nu pare să-i împiedice nimeni pe ardeleni din drumul spre al cincilea titlu consecutiv.

ADVERTISEMENT

Am avut 2-3 ani foarte buni în Europa, dar aia a fost o excepție. Înainte ne-au ieșit toate și eu am pregătit echipa de la începutul sezonului. Adversarii sunt foarte puternici în Conference League, peste nivelul campionatului nostru, iar noi suferim.

Oricum cred că meritam să avem patru egaluri acum în Conference, nu un egal și trei înfrângeri. Bălgrădean este accidentat, probabil nu va apăra în Danemarca. CFR Cluj mereu a fost o echipă puternică, dar campionatul este lung.

Mai avem de jucat 24 de meciuri! Rămân cu picioarele pe pământ, mai e mult până departe. Urmează șapte meciuri în 22 de zile, foarte multe. Va fi frig, vor fi terenuri grele și orice se poate întâmpla”, spunea Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: