Sport

Dan Petrescu nu se dezminte. Discurs marcă înregistrată înaintea duelului cu Farul lui Hagi: „Are cel mai bun joc de atac posibil pe teren propriu”. Cum l-a luat peste picior Gică Popescu. Video

Cu o victorie în fața Farului, CFR Cluj ar mări din nou la 10 puncte distanța față de FCSB. Dan Petrescu nu se așteaptă, însă, la un meci deloc ușor în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1.
18.03.2022 | 12:15
Dan Petrescu nu se dezminte Discurs marca inregistrata inaintea duelului cu Farul lui Hagi Are cel mai bun joc de atac posibil pe teren propriu Cum la luat peste picior Gica Popescu Video
ADVERTISEMENT
18-03-2022
10:14

Dan Petrescu, ironizat de Gică Popescu: „Se sperie și dacă joacă împotriva Diviziei C”

Gică Popescu s-a întors binedispus de la Istanbul, acolo unde a urmărit Galatasaray – FC Barcelona 1-2. Președintele Farului se pregătește acum de duelul cu CFR Cluj, din etapa a doua a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1. Oficialul „marinarilor” a ironizat discursul lui Dan Petrescu, care a afirmat că e speriat de meciul contra echipei lui Hagi.

„Se sperie de Farul? Păi el se sperie cu toată lumea. Și dacă joacă împotriva Diviziei C, el se sperie. Dar el se sperie așa, în fața voastră, că el e conștient de valoarea echipei pe care o are, de valoarea individuală a jucătorilor pe care îi antrenează. E câștigătoarea meritorie a ultimelor patru ediții de campionat, sunt pe primul loc la o diferență importantă față de FCSB. 

Deci Dan este conștient de valoarea echipei și face aceste declarații, pe care le văd normale, pentru a-și ține echipa în priză, pentru că în momentul în care ești pe primul loc și începi să te distanțezi de urmăritoare, poate să intervină o anumită stare de relaxare, el nu vrea lucrul acesta. Este modul lui de a-și pregăti echipa și o face foarte bine”, a declarat Gică Popescu, la revenirea în țară.

Chiar dacă precedenta întâlnire directă a fost câștigată fără mari emoții de elevii săi, scor 2-0, grație golurilor reușite de Costache (37) și Chipciu (90), Dan Petrescu se așteaptă ca Farul să-și vândă foarte scump pielea în play-off. Cu atât mai mult cu cât Gică Hagi își dorește să facă uitată înfrângerea suferită etapa trecută, în fața FCSB-ului.

Dan Petrescu, discurs în stilul caracteristic înaintea duelului cu Farul

La conferința de presă premergătoare partidei, tehnicianul campioanei a avut numai cuvinte de laudă la adresa „marinarilor” și a lansat un avertisment pentru elevii săi: trebuie să aibă o prestație mult mai bună decât în sezonul regulat pentru a fi siguri de toate cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Farul Constanța, la meciurile de pe teren propriu, este echipa cea mai bună. Mai bună decât CFR, FCSB, Craiova. Are cel mai bun joc de atac posibil pe teren propriu. Asta am simțit și noi la meciul de la Constanța. Atunci am avut noroc, am recunoscut.  Dacă nu recunoști, înseamnă că nu ești corect.

Am ajuns foarte rar la poartă, de 3-4 ori și am marcat două goluri. Ei au avut foarte multe ocazii, dar am avut un portar în formă excelentă și apărarea și-a făcut datoria. Dacă jucăm la fel, sigur o să pierdem. Trebuie să fim mult mai buni, mai atenți, să punem mai multe probleme”, a declarat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Jucătorii cu care Gică Hagi poate pune probleme campioanei: „Cu aceștia, forța celor de la Farul este mult mai mare”

De asemenea, „Bursucul” se așteaptă ca forța ofensivă a Farului să sporească odată cu revenirile lui Dragoș Nedelcu, Michael Omoh și Gabriel Iancu. Cei trei nu au putut evolua cu FCSB, dar sunt apți pentru partida programată sâmbătă, 19 martie, la 20:30, pe stadionul de la Ovidiu.

Eu sunt conștient că Nedelcu, Omoh și Iancu, care n-au jucat cu FCSB, vor intra. Nedelcu n-a avut voie să joace, Omoh a fost suspendat și Iancu accidentat.

ADVERTISEMENT

Cu aceștia, forța celor de la Farul este mult mai mare, mai ales dacă mă gândesc la jocul de atac”. a adăugat Dan Petrescu.

Înaintea meciului, CFR Cluj este lider în clasamentul play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1, cu un avans de 7 puncte față de principala contracandidată la titlu, FCSB, în timp ce Farul ocupă poziția a cincea, la egalitate de puncte cu FC Voluntari și FC Argeș.

ADVERTISEMENT