Sport

Dan Petrescu, dezlănţuit înainte de CFR Cluj – FC Argeş: “Dacă vine mâine Guardiola în România, ce face? Suntem orbi cu toţii”

Dan Petrescu a fost dezlănţuit la conferinţa de presă, înainte de meciul cu Argeş. Antrenorul CFR-ului se plânge de nivelul fotbalului românesc şi de faptul că se bagă puţini bani.
18.02.2023 | 17:22
Dan Petrescu dezlantuit inainte de CFR Cluj  FC Arges Daca vine maine Guardiola in Romania ce face Suntem orbi cu totii
Dan Petrescu, la meciul dintre Lazio şi CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pierdut cu 0-1 în faţa lui Lazio, în play-off-ul Conference League. Returul se va disputa joi, în Gruia, însă campioana României va întâlni până atunci FC Argeş, duminică de la ora 17:00.

Dan Petrescu, dezlănţuit înainte de CFR Cluj – FC Argeş: “Hai să vedem cine va mai fi în primăvara europeană. Să mă sunaţi”

Dan Petrescu a tunat la conferinţa de presă premergătoare meciului. Antrenorul celor de la CFR Cluj consideră că este o distanţă foarte mare între fotbalul românesc şi cel din vestul Europei şi susţine că echipele ar trebui să bage mai mulţi bani în fotbal dacă au pretenţii:

ADVERTISEMENT

“Suntem departe de adevăr. Ca şi cu Hagi când am anunţat că 20 de ani nu mai ajungem la Mondiale, trebuia să spunem 40. Am greşit. Aşa şi în cupele europene. Hai să vedem cine va mai fi în primăvara europeană. Să mă sunaţi. 

Dacă nu sunt bani. În fotbal este nevoie de bani. Peste tot sunt patroni din China. Peste tot vin, dar la noi nu. Să avem bugete de 100 de milioane cum au Dinamo Zagreb şi Steaua Roşie. Apoi ne mirăm că ne bat.

ADVERTISEMENT

“Dacă vine mâine Guardiola în România, ce face? O să ceară 10 jucători”

Noi luăm jucători liberi din Arabia Saudită, de la locul 10. Noi trebuie să câştigăm Champions League? De ce nu suntem realişti? Toată lumea dă vina pe antrenor. Ok, eu plec, dar ce credeţi că o să se întâmple după aia? 

O să câştigăm Champions League? Asta e realitatea. Hagi vorbeşte la fel şi toată lumea îl atacă. Daţi-i şi lui Hagi un buget şi să vedem ce face. Dacă vine mâine Guardiola în România, ce face? O să ceară 10 jucători. 

ADVERTISEMENT

“Suntem orbi cu toţii. Nu vedem că noi nu cheltuim bani?”

Nu mai sunt jucătorii care au fost la CFR Cluj. De ce nu ne trezim cu toţii? Asta este realitatea. Culio a jucat la Galatasaray, Djokovic a jucat în Italia, Vinicius a jucat în Europa League, Hoban a câştigat campionatul în Israel. 

Suntem orbi cu toţii. Nu vedem că noi nu cheltuim bani? Am făcut şi eu ceva în fotbalul românesc. Şi eu, şi Hagi. Noi nu suntem proşti. Dar nu ne crede nimeni. Că sunt interese. Băgaţi bani în fotbal şi apoi să vedem ce echipe avem”, a spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

“Nu înţeleg de unde sunt atâtea pretenţii? Dacă reuşim joi să îi eliminăm este un miracol”

Dan Petrescu a declarat că este inuman ca echipa lui să joace după două zile şi jumătate şi anunţă multe schimbări pentru confruntarea cu FC Argeş, programată duminică, de la ora 17:00:

“Acesta este nivelul, asta este realitatea în momentul de faţă. Nu înţeleg de unde sunt atâtea pretenţii? Dacă reuşim joi să îi eliminăm este un miracol. Realitatea este alta şi din păcate nu o vedem.

Toată lumea merge înainte. Şi mergem în lumea a patra. Cine vorbeşte, este criticat. Noi trebuie să ne gândim la acest meci, mai important ca orice meci. De 10 ori mai important ca la Lazio. Ieri am venit de la aeroport, mâine jucăm.

“Eu mereu am bagajul făcut. Cred că toţi antrenorii din lume sunt la fel”

N-ai cum să ceri multe după un asemenea drum. Nu avem timp să lucrăm nimic şi mâine ne rugăm să fie într-o formă bună cei care intră. Argeşul arată foarte bine. Mi-a plăcut cum au jucat cu Farul şi Sibiul.

Eu mereu am bagajul făcut. Cred că toţi antrenorii din lume sunt la fel, mai puţin Spalletti acum. Cine nu munceşte, nu greşeşte. Trebuie să schimbăm, vă daţi seama. Cum să joace băieţii ăia la două zile. Nu este uman.

Noi nu jucăm la trei zile, jucăm la două zile. Nu înţeleg de ce se joacă la 17:00. Totul este invers. Pe cuvânt. Dacă nu suntem curajoşi, nu avem nicio şansă”, a spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT