Sport

Dan Petrescu este într-un Top 10 de invidiat în Premier League. Un star de la Liverpool conduce ierarhia

Dan Petrescu a petrecut 8 ani în fotbalul din Anglia și a reușit să impresioneze, iar o performanță a sa este încă în Top 10 din Premier League.
28.12.2022 | 16:40
Dan Petrescu este intrun Top 10 de invidiat in Premier League Un star de la Liverpool conduce ierarhia
Dan Petrescu a petrecut 8 ani în fotbalul din Anglia și a reușit să impresioneze, iar o performanță a sa este încă în Top 10 din Premier League
ADVERTISEMENT

”Bursucul” are performanțe foarte bune pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj, însă nu este văzut cu ochi buni de fanii rivalelor din SuperLiga.

Dan Petrescu face încă furori în Anglia și se află într-un Top 10 din Premier League

Dan Petrescu a scris istorie pentru fotbalul românesc, iar evoluțiile sale din Premier League au fost mai mereu apreciate cum se cuvine. Asta și pentru că a reușit să fie unul dintre cei mai eficienți fundași, fiind și acum în Top 10 într-o ierarhie de invidiat.

ADVERTISEMENT

Fostul apărător dreapta al celor de la Sheffield Wednesday, Chelsea Londra, Bradford City și Southampton s-a remarcat și a fost iubit de fanii englezi pentru jocul său ofensiv, care i-au adus nu mai puțin de 24 de reușite.

Însă, capitolul la care impresionează Dan Petrescu cel mai mult este acela al fundașilor cu cele mai multe pase decisive din Premier League. Conform transfermarkt.com, el se află pe locul 10 în acest top, cu 33 de assist-uri, deși a părăsit fotbalul englez cu mai bine de 20 de ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Andy Robertson, noul lider al fundașilor pasatori

Noul lider al acestei ierarhii este din această săptămână fundașul stânga al lui Liverpool, Andrew Robertson. Scoțianul de 28 de ani i-a pasat decisiv lui Mohamed Salah în victoria de pe terenul lui Aston Villa și a ajuns astfel la 54 de assist-uri.

Robertson l-a depășit pe Leighton Baines, în vârstă de 38 de ani, fostul fundaș al lui Everton și Wigan Athletic, care avea 53 de assist-uri în Premier League. Ultimul loc pe podium este ocupat de ecuadorianul Antonio Valencia (37 de ani), fost fundaș dreapta la Manchester United și Wigan, cu 46 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

Alexander-Arnold atacă podiumul

În continuare, topul cel mai eficienți pasatori dintre fundașii de Premier League conține nume de referință ale fotbalului. Pe poziția a patra este Trent Alexander-Arnold (24 de ani), fundașul dreapta al lui Liverpool, cu 45 de pase decisive.

Pe locul 5 se află fostul coleg al lui Dan Petrescu de la Chelsea, Graeme Le Saux (54 de ani), care a mai jucat la Blackburn Rovers și Southampton, cu 44 de assist-uri, iar poziția a 6-a este ocupată la egalitate de fostul fundaș stânga irlandez de la Leeds United, Sunderland, Reading și Bournemouth, Ian Harte, și fostul fotbalist de la Manchester City, Everton și Sheffield Wednesday, Andy Hinchcliffe, ambii cu câte 36 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

Pe poziția cu numărul 8 avem o nouă egalitate. De această dată între fundașul dreapta spaniol al lui Chelsea, Cesar Azpilicueta, și legendarul apărător al lui Manchester United, Gary Neville, ambii cu câte 35 de assist-uri.

ADVERTISEMENT
Tags: