Sport

Dan Petrescu a intrat tare în noile achiziții ale CFR-ului: „Bă, cum să dai un gol într-un an?”. Ce spune de „cazul Yeboah”

Dan Petrescu este încântat de sosirile lui Țîru și Maglica, spune că ar dori ca Debeljuh să continue cu CFR și afirmă că Yeboah nu are probleme medicale.
06.01.2023 | 23:14
Dan Petrescu a intrat tare in noile achizitii ale CFRului Ba cum sa dai un gol intrun an Ce spune de cazul Yeboah
Dan Petrescu este mulțumit de faptul că va beneficia de doi noi jucători și va putea conta și pe Yeboah. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit să aducă doi jucători, Bogdan Țîru și Anton Maglica. Mai mult, va putea conta și pe Emmanuel Yeboah, după ce transferul său la Slavia Praga a căzut. Dan Petrescu și-a spus tranșant opinia despre noii veniți, susține că Yeboah nu are probleme medicale, așa cum au menționat cehii, și afirmă că și-ar dori ca Debeljuh să rămână la Cluj.

Dan Petrescu n-are probleme cu tendința lui Țîru de a lua cartonașe: ”Dacă stă el, va juca altul”

CFR Cluj a început campania de transferuri. A adus deja doi jucători și, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK, și ar dori să nu se oprească aici.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este extrem de mulțumit că are acum mai multe opțiuni în defensivă. Mai ales că numele noului venit este Bogdan Țîru. Un jucător pe care tehnicianul l-a dorit și în vară, așa cum FANATIK anunța în exclusivitate.

”Am înțeles că face vizita medicală astăzi, la Cluj. Dacă totul va fi bine, mâine vine la antrenament. Țîru e jucător de echipa națională în opinia mea. De ce să nu-l luăm?”, a spus, vizibil încântat Petrescu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei a vorbit, în egală măsură, și despre faptul că jucătorul este predispus să încaseze cartonașe galbene. Lucru relevat și de prima parte a stagiunii la Jagiellonia. Acolo unde a fost avertizat de 9 ori în 17 meciuri. ”Avem 5 fundași centrali acum. Dacă stă el, va juca altul, nu e problemă”, a precizat Petrescu.

Dan Petrescu despre transferul lui Anton Maglica: ”Mie îmi place să lucrez cu jucători pe care-i cunosc”

La fel de mulțumit este Dan Petrescu și pentru că are o soluție suplimentară în ofensivă. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre un jucător pe care-l cunoaște.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre croatul Anton Maglica, care a venit din postura de jucător liber de la APOEL Nicosia. Un fotbalist cu care s-a intersectat atât în China, la Guizhou Hengfeng, în 2019, cât și la Kayserispor, la începutul lui 2021.

„Pe Maglica îl cunosc. Mie îmi place să lucrez cu jucători pe care îi cunosc. Nici în China, nici la Kayseri nu m-am bucurat de el. Când am venit eu, el pleca. Anul trecut a dat un gol. 

ADVERTISEMENT

Chiar l-am certat: «Bă, cum să dai un gol într-un an? La valoarea ta…». E un atacant foarte bun”, a spus Petrescu la Digi Sport.

Antrenorul campioanei își dorește ca Debeljuh să continue la Cluj

Iar faptul că Petrescu preferă să se bazeze pe jucători pe care-i știe este probat și de faptul că și-ar dori ca Debeljuh să revină la sentimente mai bune și să continue cu clujenii.

Atacantul absentează din august, când s-a accidentat la genunchi. Și, nemulțumit că nu i-a fost prelungit contractul care-i expiră în vară și a fost nevoit să achite recuperarea era reticient în a mai continua la echipa campioană.

Dan Petrescu spune însă că clubul este gata să-i facă o ofertă pe trei ani. Și speră ca jucătorul să fie de acord cu aceasta și să rămână în Gruia.

”Normal că-l vreau înapoi pe Debeljuh. Am vorbit ieri la telefon cu Gabi. I-am urat să se facă bine. Eu îl vreau la echipă, dar trebuie să se înțeleagă cu clubul.

Și el e interesat, dar în primul rând vrea să se facă bine, să înceapă antrenamentele cu echipa”, a spus tehnicianul pentru sursa citată.

Dan Petrescu: ”Yeboah nu a fost niciodată accidentat”

Dan Petrescu se va putea baza în ofensivă și pe Emmanuel Yeboah. Jucătorul a fost dorit de Slavia Praga, dar, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK, ardelenii au blocat transferul. Ulterior clubul a precizat și motivele.

Yeboah era extrem de fericit că va continua cu CFR Cluj și că va putea evolua contra lui Lazio, în Conference League. Și tehnicianul, firește, este mulțumit. Și a oferit detalii despre situația sa.

„El nu a pierdut niciun antrenament niciodată. Nu a pierdut niciun meci, a jucat chiar 29! Nu a fost niciodată accidentat, e singurul jucător de la noi care n-a fost niciodată în ultimele 6 luni.

Restul e can-can. A venit la antrenament, astăzi s-a antrenat deja, acum e la al doilea antrenament”, a mai declarat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT